Çanakkale'den Bayırbucak'a 7 TIR yardım

Çanakkale İnsani Yardım Derneği ve İHH'nın katkılarıyla Bayırbucak'a 7. Suriye'ye 15. yardım tırı bugün dualarla yola çıktı.

Çanakkale'den Bayırbucak'a 7 TIR yardım
Çanakkale'den Bayırbucak'a 7 TIR yardım
GİRİŞ 21.03.2016 15:53 GÜNCELLEME 21.03.2016 15:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Törende yardımseverleri AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan da yalnız bırakmadı. 

Çanakkale'nin fedakarlıkla, dayanışmayla yoğrulduğunu hatırlatan Turan: "Allah emeği geçenlerden razı olsun. Bu tablo Çanakkale insanının yardımseverliğini, mazlumun yanında duruşunu gösteriyor. Çanakkale Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarına duyarsız kalmıyor. 

Bugünkü tırımızda 1 ton peynir 25 ton un var. Ayni ve nakdi yardım yapan herkese teşekkür ediyorum. 

Bizim medeniyetimiz bize mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı öğretti. Hamdolsun hükümetimiz zalimin karşısında doğruyu haykırmaya devam ediyor. Bizler de yardımlarımızla kardeşlerimizin zor gününde yanında olacağız. Suriye iç savaşının başladığı günden bu yana Türkiye hem devlet olarak hem toplum olarak mültecilere elinden gelen yardımı yapmaya çalıştı. Avrupa, ülkeleri sınırlı sayıda mülteci kabul ederken Türkiye, Ensar ruhuyla kapılarına sonuna kadar mültecilere açtı. Bunu yaparken ne din ayrımı ne dil ayrımı ne de ırk ayrımı. Çünkü biz insana sadece insan olduğu için değer verdik. Bugün de Bayır Bucak'ta hem rejim hem de Rusya bombardımanı altında yaşam mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize bu yardımları yolluyoruz. 

Mülteciler konusunda AB ile varılan anlaşmaya da değinen Turan, "Bahsi geçen maddi yardım yine Suriye'li kardeşlerimizin ihtiyaçlarında kullanılacak. Bu bir yük paylaşımı. Bu paylaşımın adil bir şekilde olması gerektiğini başından beri savunuyoruz. Anlaşmayla yasadışı değil yasal göçün önü açılmış olacak" dedi.

YORUMLAR 1
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen işte türkmenlere göstere göstere yardım etmeliyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı