Polis 'sanal provokatörler'in peşinde

Sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşları korku ve paniğe sevk edecek paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla 7 kişi hakkında işlem yapıldı.

Polis 'sanal provokatörler'in peşinde
Polis 'sanal provokatörler'in peşinde
GİRİŞ 22.03.2016 16:29 GÜNCELLEME 22.03.2016 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara'da meydana gelen son terör saldırısının ardından sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşları korku ve paniğe sevk edecek paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kızılay Güvenpark yakınlarında 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri internet üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunan kişileri teknik takibe aldı.

İnternetten, "Gordion'da bomba bulunmuş, uzak durun AVM'lerden", "Ankara'da devlet üniversitelerinden birinde patlama olacak, haber aldık herkes paylaşsın", "Ankamall ve Tunalıhilmi Caddesi'nde bomba ihbarı var", ve "Ankara'da 4 ayrı noktada daha patlama olması bekleniyor" şeklinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunan 7 kişinin kimlik tespiti yapıldı.

Terörle mücadele ekipleri, O.A. (22), E.U. (21), İ.S.Y. (20), B.A. (26), A.Ç. (27), D.Y. (15) ve H.M'yi (49) gözaltına aldı.

Herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemeyen şüpheliler hakkında, "halkı, mesnetsiz iddialarla korku ve paniğe sevk ettikleri" gerekçesiyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından işlem yapıldı.

İnternet siteleri üzerinden yapılan paylaşımların incelenmesine devam edildiğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür asılsız iddialara inanmamaları konusunda uyararak, Ankara polisinin halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • müstafa 8 yıl önce Şikayet Et
    çooooook iyi sorgulanması gerek.çorba içeçek hale gelmeliiiiiiiiiler
    Cevapla
  • YAŞAR HOCA 8 yıl önce Şikayet Et
    BU TÜR HABER YAYANLAR,YALAN HABER YAZANLAR İÇİN ÇEZAİ işlemler uygulanmalı,CEZALANDIRILMALI VE BU DURUMLAR İLAN EDİLMELİKİ BAŞKALARINA ÖRNEK OLSUN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık