İşte Brüksel bombacısının Antep'teki ifadesi

İbrahim Bakraoui’nin, Gaziantep’te yakalandıktan sonra Hollanda’ya deport edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

İşte Brüksel bombacısının Antep'teki ifadesi
İşte Brüksel bombacısının Antep'teki ifadesi
GİRİŞ 29.03.2016 08:32 GÜNCELLEME 29.03.2016 08:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 35 kişinin öldüğü saldırılarda yer alan bombacı kardeşlerden İbrahim Bakraoui’nin, Gaziantep’te yakalandıktan sonra Hollanda’ya deport edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre Bakraoui, 14 Haziran 2015’te Facebook’ta tanıştığı Alman vatandaşı Samir Alamir ile Gaziantep’e geldi. İkili aynı gün kendilerini Suriye’de DAEŞ’e götürecek 3 Türk vatandaşı ile Tavuk Pazarı’nda buluştu.Gaziantep polisi, kendilerine gelen “Yabancı uyruklu kişiler DAEŞ’e gitmek için irtibat kuruyor” ihbarıyla harekete geçti.

KAÇTI, POLİS YAKALADI

Buluşma yerinde tedbir alan ekipler, Bakraoui ve Alamir’i gözaltına almak istedi. İkiIŞİD’li kaçtı ve kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı. Bakraoui’nin çantasında bere, kamuflaj elbisesi ve taşınabilir bellek bulundu.

Gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen Bakraoui ifadesinde, “Birçok ülkeye gittim. İtalya, İspanya, Hollanda, Almanya bunlardan birkaçı.Türkiye’ye turistik amaçlı geldim. Gaziantep’e müzeleri gezmek için geldim” dedi.

Araştırmalar sonucu Bakraoui’nin gittiğini söylediği müzelere uğramadığı belirlendi.Telefon irtibatlarından IŞİD ile bağlantılı kişilerle görüştükleri tespit edilen İbrahim Bakraoui ile Samir Almair’in IŞİD’e katılmak istedikleri saptandı.

TÜRKIYE, BELÇİKA VE ALMANYA’YA BİLDİRDİ

Gözaltı sonrası bir ay kampta gözetim altında tutulan Bakraoui ile Alamir, 14 Temmuz’da istekleri üzerine Hollanda’ya deport edildi.

Türk polisinin iki IŞİD’liyle ilgili Belçika ve Alman yetkilileri yazı ile uyardıkları belirtildi. Yazıda ikilinin DAEŞ ile bağlantılı kişiler olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 7
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP denen hain Taşören örgütüne bu haberi okutun öncede ta elin gavurundan bilgi belge isteme müptezelliğinden kurtulsun.
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya,Hollanda veya Belcika bunlarin kim oldugunu cok iyi biliyordu. Belkide bunlari egittikten sonra mesela bize karsi kullanacakti.Bence bu arada araya baska bir istihbarat araya girerek bunlari AB'ye karsi kullandi...
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP denen hain Taşören örgütüne bu haberi okutun öncede ta elin gavurundan bilgi belge isteme müptezelliğinden kurtulsun.
    Cevapla
  • runlu çocuklar 8 yıl önce Şikayet Et
    keseleyin alttan paralel çıkar
    Cevapla
  • mehmet aksa 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa hayranı olan kişilere duyrulur bakın hangi tarihte bu kişiler yakalınıp bilgi verilmiş bir inceleyin
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsan denilen arkadaş. ne oldu belgeler çıkınca hoşunuza gitmedi anlaşılan...
    Cevapla
  • İnsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen inceledin galiba , bizleride aydınlatsana? Sana muhtaç olan milyonlarca insan var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi