Hrant Dink dosyası Fidan'da!

Yargıda yeni görev dağılımı yapıldı. Dink cinayeti soruşturmasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan bizzat ele alacak.

Hrant Dink dosyası Fidan'da!
Hrant Dink dosyası Fidan'da!
GİRİŞ 03.04.2016 13:13 GÜNCELLEME 03.04.2016 13:13

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast kapsamında kamu görevlilerinin ihmali olduğuna ilişkin soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün geçtiğimiz Ocak ayında görevinde değişiklik olmuştu. Balyoz'da kumpas iddialarını ve Dink cinayetinde bölgede tespit edilen Jandarma istihbaratçılara ilişkin soruşturmayı da ayrıca yürüten savcı Kökçü, 'Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu'nda görevlendirilmişti.

BİZZAT YÜRÜTECEK

Kökçü'nün elindeki Dink ve Balyoz soruşturmaları başka bir savcıya devredilecekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu bünyesinde yürütülen soruşturmada görevlendirme işlemi gerçekleşti.Dink cinayetinde Jandarma İstihbaratçılara ilişkin soruşturmayı yürütecek isim belli oldu.

BALYOZ'DA KUMPAS SAVCISI BELLİ OLDU

Dink cinayetindeki Jandarma İstihbarat görevlilerine yönelik soruşturma Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından dosyanın önemi nedeniyle bizzat yürütülecek. Savcı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü bir diğer önemli soruşturma olan Balyoz'da kumpas iddialarına yönelik soruşturmayı ise Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Faruk Söker ele alacak.

OPÇİN'İN GÖRÜŞMELERİ BELİRLENMİŞTİ

Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün döneminde Cumhurbaşkanlığına bağlı eski Muhafız Alay Komutanı emekli Albay M. T. P'nin şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı. M.T.P'nin firari gazeteci Tuncay Opçin'le çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlenmişti. Soruşturma kapsamında Mehmet Baransu tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Tuncay Opçin hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştı. 

Kaynak: Yenişafak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!