Ankara'nın manevi dinamiği Emin Hoca hakka yürüdü

Ankara'nın manevi dinamiklerinden Milli Selamet Partisi 1973 Bursa Milletvekili Dr. Emin Acar Hocaefendi hakka yürüdü.

Ankara'nın manevi dinamiği Emin Hoca hakka yürüdü
Ankara'nın manevi dinamiği Emin Hoca hakka yürüdü
GİRİŞ 03.04.2016 16:43 GÜNCELLEME 04.04.2016 10:23
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip çevresini manevi iklimi ile ihya ettiği Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden ikindi namazına müteakiben  kaldırıldı. 90 yaşında vefat eden Emin Acar Hocaefendi'nin cenazesine Başbakan Davutoğlu, siyasi parti liderleri ile hükümet yetkililerinden isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından, Acar'ın naaşı dua ve tekbirlerle cenaze aracına kadar taşındı. Başbakan Davutoğlu da tabuta omuz verdi.

Hacı Bayram Camii civarında maneviyat limanı işlevini yürüten Dr. Emin Acar, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da yakın mesai arkadaşıydı.

TABUTUNA DAVUTOĞLU OMUZ VERDİ

Cenaze namazına, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülhamit Gül ve Recep Akdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda siyasetçi, bürokrat, Acar'ın talebeleri ve vatandaşlar katıldı.

Acar'ın cenazesi, defnedilmek üzere Bursa'nın İnegöl ilçesine gönderildi.

DR. EMİN ACAR HOCAEFENDİ KİMDİR?

Ankara'daki manevi önderlerden Dr. Acar, 1926 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. 1952'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Acar, 1974 ve 77'de Milli Selamet Partisi'nden milletvekili seçildi.

MSP eski milletvekili ve İslam Alimi olan Emin Acar, aynı zamanda İnegöl'ün yetiştirdiği çok değerli bir hayırseverdi. Yıllardır Hacı Bayram Veli Hazretlerine komşuluk yapan Emin Acar, Hacı Bayram Veli'nin yolunda ilim ve irfan hizmetlerine devam ediyordu.

Acar Hoca'nın naaşının yarın Bursa'nın İnegöl ilçesi Deyinler Köyü'ne defnedileceği öğrenildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok zor durumda oldugumuz bir donemde son kapi olarak onun yanina gittik.Ikimizin okul harcimizi odedi.Allah razi olsun.Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sizi çok özleyeceğiz.
    Cevapla
  • RmS 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Emin Acar hocama Allah'tan rağmet diliyorum. Makamı cennet olsun
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak