YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiası hakkında, konuştu.

YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması
YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması
GİRİŞ 08.04.2016 10:27 GÜNCELLEME 08.04.2016 15:55
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiası hakkında, "2007'den bu yana yasalar gereği kimlik bilgilerini partilere veriyoruz ama son dönemde sıkıntı olmaması için kimlik numaralarını yıldızlıyorduk" dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

KİMLİK NUMARALARINI YILDIZLIYORDUK

İddialar hakkında "Çalındı diye bir şey yok" diyen Güven, "Biz seçmen listelerini partilere veriyoruz. Savcılar iddialar hakkında araştırma yapıyor. Hangi bilgilerin yasada olacağı belli. Daha önceki dönemlerdeki gibi şimde de bilgileri siyasi partilere veriyoruz. 2007'den bu yana yasalar gereği kimlik bilgilerini partilere veriyoruz ama son dönemde sıkıntı olmaması için kimlik numaralarını yıldızlıyorduk. Yasanın değişmesi parlamentonun bileceği iş" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 24
  • ikikazik 8 yıl önce Şikayet Et
    bu olay af edilecek mesele deyl buyuk casusluk calisma ürunu yapanlar yakalanmal
    Cevapla
  • hbb 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardeş sağı solu aramanın anlamı yok seçim günü seçmen listeleri sandık bölgesinde yada muhtarlıklarda kamuya açık şekilde askıya çıkmıyor mu oralardan istediğin gibi al hangi bilgi eksik
    Cevapla
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    YSK başkanı da paralelci olabilir.Adam her kanala ceza yağdırdı vakti zamanında.
    Cevapla
  • Demokratlar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimlik bilgilerini partilere verende dagitanlarda sucludur cezasini cekmelidir hangi parti ve kisiler bilgileri sizdirdiysa hapse atilsin
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sırasında saçma sapan kararlara imza attığını söylesem de kimlik bilgilerini partilere veren YSK suçlu değildir. Çünkü yasa öyle diyor. Haa Kanunda kısıtlamadan bahsetmediği halde sonradan yaptıkları gibi kimlik numarasını baştan gizleselermiş daha iyi olur muymuş o ayrı. Ama buradan da suç devşirilmesi o kadar kolay değil.
    Cevapla
  • Yerli sistem 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi İnternet ve Bilgisayar İşletim Sistemini yapmadığı süre hiç bir bilgisi güvende değildir. Bill Gate' in folluğuna yumurtaları bırakın. Sonra da güvenlik sertifikaları ile güvende olduğunu söyleyin. O şifreler nerede tutuluyor. Yine aynı sistem içinde. İnternete bağlandığınız sürece dışarıya açıksınız. Şimdi bir de 4,5G çıktı ki; sorma. Anında bütün bilgiler başkalarının elinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti