Köpek Oli, boş TIR'da 2 milyon hap buldu

Köpek 'Oli' ile yapılan aramada TIR'ın gizli özel bölmesinde yaklaşık 20 milyon TL'lik 2 milyon adet uyuşturucu Captagon hap ele geçirildi.

Köpek Oli, boş TIR'da 2 milyon hap buldu
Köpek Oli, boş TIR'da 2 milyon hap buldu
GİRİŞ 08.04.2016 13:51 GÜNCELLEME 08.04.2016 13:53

Lübnan'dan feribotla Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Taşucu Seka Limanı'na gelen boş bir TIR'da dedektör köpek 'Oli' ile yapılan aramada 'Zula' diye nitelendirilen gizli özel bölmede piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL olan 2 milyon adet uyuşturucu Captagon hap ele geçirildi.

Limanda E.C. yönetimindeki plakası açıklanmayan boş TIR, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği elemanlarınca 'Riskli' olarak değerlendirilip x-ray cihazına yönlendirildi. Taramada dorsenin ön kısmında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, narkotik dedektör köpeği 'Oli' ile bir arama daha yapıldı. Arama sırasında aracın her yerini koklayan Oli, dorsenin ön tarafında bulunan havalandırmaya tepki verdi. 

YUMRUK ATIP KAÇTI

'Şüpheli bölge' kesilerek açıldığında kalıplar halinde hazırlanmış 2 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerin kokuyu bastırmak için uyuşturucuyu 20 gübre çuvalının içerisine sakladığı ortaya çıktı. Ele geçirilen maddenin uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizinde Captagon olduğu anlaşıldı. Ayrıca yapılan aramada çuvallardan birinde 215 gram esrar bulundu.

Aramalar devam ederken uyuşturucunun ele geçirileceğini anlayan araç sürücüsü E.C., yolcu salonuna doğru kaçmaya başladı. 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli, güvenlik görevlisine yumruk atarak kaçmaya çalıştı.. Havaya 2 el ateş eden gümrük muhafaza ekipleri, kısa bir kovalamaca sonunda E.C.'yi yakaladı.

Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon TL olduğu belirtildi. Uzmanlar, kesin sonuçların çıkması halinde saflık derecesi yüksek olan uyuşturucunun piyasada 50 milyon TL'ye kadar satılabileceğini kaydetti. Uyuşturucuya ekiplerce el konulurken araç sürücüsü hakkında Silifke Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...