Özgecan’ın katilini o ülke de kabul edilmedi

Özgecan’ın katili Altındöken’in cenazesini KKTC’de kimsesizler mezarlığına defnedilmesi önerisi ortaya çıkınca Kıbrıslı Türkler ayağa kalktı

Özgecan’ın katilini o ülke de kabul edilmedi
Özgecan’ın katilini o ülke de kabul edilmedi
GİRİŞ 14.04.2016 09:22 GÜNCELLEME 15.04.2016 09:24
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze yeltenip hunharca katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülmesinin ardından Altındöken'in defin krizi sürüyor. Özgecan'ın katilinin cenazesi ise Mersin, Tarsus veAdana'da dolaştırıldı, ancak defnedilemeyince ortada kaldı.

ÖNERİ KATİLİN AVUKATINDAN GELDİ

Bu sabah Mersin'de katilin annesi oğlunun cenazesinin orta kaldığı gerekçesiyle sağlık sorunları yaşadığı nedeniyle defin işleri takibini avukatına devrettiği belirtildi. Katilin avukatının önerisine göre, Altındöken'in cenazesinin KKTC Kimsesizler Mezarlığı'na gömülmesi oldu. Önerinin ardından Mersin'deki yetkililer KKTC'yle temasa geçerek durumu izah ettiği belirtildi. KKTC'de duyulan olay sonrası katilin cenazesine tepki yağdıran halk, sosyal medya üzerinden "Böyle pislik adamların cenazeleri ile ülkemizi pisletmeyin. Ona burada yer yok" diyerek öneriye sert tepki gösterdi.

KATİLİN ANNESİ: "ÇÖPE Mİ ATAYIM"

Altındöken'in annesi "Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım. Oğlumun cenazesini vermiyorlar" diye ağladı. Cenazenin defnedileceği köyün muhtarı ise "Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Ben kabul etsem bile onu geri kepçe ile çıkarırlar" demişti.

YORUMLAR 64
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz kimleri gömdük bu ülkede bunumu gömemiyeceğiz
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    süphiyi cennet te görürseniz şaşırmayın biz bilemeyiz Allah bilir
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahin isine bak. bu yaratigin günahini vücüdunu topraga gömmeyi engelleyen kisilere ortak etmeye hüküm vermis anlasilan anlasilan. "ve insan" gercekten "aldanmis"!!!
    Cevapla
  • bilinçli olalım 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar günahkar bir insan olursa olsun kimsenin gömülmesini engellemeye hakları yoktur. insanlar birden nedense namusuna çok düşkün oldu medya olayı şişire şişire algı oluşturdu namus düşkünü geçinen bazıları da ağzına ne gelirse söyler oldu nasıl bir toplum olduk böyle biz . yazık çok yazık.
    Cevapla
  • ihsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana yakışmayan bir tavırdır bu. Şu an cezalandırılan ölü değil annesi ve babasıdır. İşlediği günahın cezasını çekmiştir, çekecektir. Ama ölüye yapılan bu muamele hiç bir şekilde mazur görülemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak