Avukat ve polislerin ‘himmet’ ağı

Şike kumpası soruşturmasının dosyasına göre, soruşturmanın omurgasını 2 meslek grubunun oluşturduğu ortaya çıktı: Polisler ve avukatlar.

Avukat ve polislerin ‘himmet’ ağı
Avukat ve polislerin ‘himmet’ ağı
GİRİŞ 23.04.2016 07:31 GÜNCELLEME 23.04.2016 14:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Polislerin büyük kısmı 3 Temmuz 2011’de başlatılan ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da tutuklandığı operasyonun içinde aktif olarak görev aldı. Hem polis şeflerinin hem Fethullah Gülen’in avukatlığını yapan bazı isimler ise kumpas kurulan Şike davası sanıkların savunmalarında yer aldı. Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre buralardan alınan paraların bir kısmı cemaate ‘himmet’ olarak gönderildi.

ŞÜPHELİ POLİSLER

Mutlu Ekizoğlu: Ergenekon, Balyoz, Oda Tv, Şike gibi kritik operasyonları yapan polis ekibinin A takımında yer aldı. Şike operasyonun ardından Siirt Emniyet Müdürü oldu. Selam - Tevhid kumpası operasyonunda gözaltına alındı.Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında yurtdışı yasağı kondu. Aranıyor.

Nazmi Ardıç: Yasadışı telefon dinleme ve silahlı terör örgütü olduğu iddiası ile tutuklu. Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü.

Ahmet Davulcu: Kurulduğu günden itibaren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yaptı. Şubenin beyni olarak nitelendirilen bir isim. Telefon dinleme ve teknik takip bürolarını yönetti. Aranıyor.

İbrahim Emre: Ergenekon operasyonu sırasında Zekeriya Öz ile birlikte İzmir’e giderek eski Genekurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak ifadesini aldı. Gözaltında.

VE O AVUKATLAR

Osman Karakuş: Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği ve Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği yaptı. Kızı, Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in oğluyla evli. Karakuş, avukatlar Halil İbrahim Koca, Ali Çelik ve Cemalettin Koca’yı emniyetin içine sokan kişi olarak biliniyor. Aranıyor.

Cemalettin Mutlu: Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının mimarları polis şefleri Mutlu Ekizoğlu, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün, Tufan Ergüder ve İbrahim Emre’nin avukatı. Eski özel yetkili savcı Cihan Kansız’ın da avukatlığını üstlendi. Şike davasının sanıklarından Fenerbahçe yöneticisi avukat Şekip Mosturoğlu’nun da avukatlığını yaptı.

Halil İbrahim Koca: Reza Zarrab’ın bir dönem avukatlığını yaptı. Şike davasında eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetici Nevzat Şakar’ın avukatıydı. MHP şantaj kasetleri olayında adı geçen İbrahim Faruk Bayındır ve ABD’de yaşayan fizik Profosörü Yalçın Ayaslı ile Bora Jet’in eski ortağı. İstanbul Emniyet’inin uzun süre sözleşmeli avukatlığını yaptı. Aranıyor.

Ali Çelik: Ergenekon davasında Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna ‘sehven’ yükleme yapan polislerin avukatlığını üstlendi. Şike davasında eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetici Nevzat Şakar’ın avukatlığını yaptı.

Orhan Erdemli: Gülen’in avukatı. Şike davasında Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatlığını yaptı.

Nazif Aktaş: Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın avukatı. Şike davasında ise Mecnun Otyakmaz’ı savundu.(Hürriyet)

YORUMLAR 10
  • Kerem 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne mesihi kardesim kurani kerim aciktir biz islami tamamladik diyor Alemlerin rabi fakati amasi yoktur daha messi bekliyen cok bekler
    Cevapla
  • şahin avcı 8 yıl önce Şikayet Et
    adamın adı M.fetullah ( diyorlar ki m mesih demek çaktırmamak için kullanmıyor ) kardeşinin adı ise heralde göz önününde olmadığından direk olarak mesih ?? iki oğluna mesih adını hangi din mensubu koyar acaba ???
    Cevapla
  • Huzur İslamdadır 8 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanlar hain, hainler kahraman oldu. Bakalım daha neler göreceğiz. Önümüze ne koysalar inanmak zorundayız. Allah ım aklımıza mukayet ol bizi dosdoğru olana ilet. Amin
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    huzuru islamda arayan abd deki nin peşinde koşmaz.mekkeye medineye kur'ana koşar. tarihin kaydettiği en büyük sah...... mısırlı firavun'un büyücüleri gibi.Ama yüce ALLAH ayaklarını dolaştırdı. ben bunu menfaat için peşine takılan kardeşlere üzülüyorum,hiç mi kendinizi sorgulamazsınız. kariyerli polis,avukat,prof. olmuşsunuz.yapmayın ya birde herkesi cahil görürsünüz. işte b,ir sünepenin teki elinden tutulup parlatıldı,şimdi abd de olan meşhur Torinolu şaban.iki kelimeyi bir araya getiremeyen zavallı.
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ye git, en buyuk kahraman (?) orda .
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kızı, Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in kızıyla evli. nasıl bir cümle bu
    Cevapla
  • Recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Osman karakusmudur nedir. Yazdığınız haber: " kızı Fethullah gulenin bilmem nesinin kızıyla evli.." :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var