Dink cinayetinde çarpıcı FETÖ detayı

Jandarma İstihbarat'a sızmış FETÖ elemanı 1 subay ve 5 astsubayın, cinayet anına kadar Ogün Samast'ı adım adım takip ettikleri ortaya çıktı.

Dink cinayetinde çarpıcı FETÖ detayı
Dink cinayetinde çarpıcı FETÖ detayı
GİRİŞ 03.05.2016 10:10 GÜNCELLEME 03.05.2016 10:10

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada önemli detaylara ulaşıldı. Savcılık HTS kayıtlarına göre cinayet günü Ogün Samast’ı 6 jandarma istihbarat görevlisinin takip ettiğini belirlemiş ancak görüntüler ortadan kaybolmuştu.

KAMERALARA YAKIN MERCEK

HTS kayıtlarında Samast’ın yakınında dolaştıkları tespit edilen 6 jandarma istihbaratçının izini bulmak için bölgedeki tüm kameraları tek tek yeniden inceletti. İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yapılan binlerce kamera görüntüsünün incelenmesi sonucu o dönem Jandarma İstihbaratta görevli 1 yüzbaşı ile 5 astsubayın izine ulaşıldı. Görüntüler ve telefon HTS kayıtlarının incelenmesi üzerine bazıları halen görevde bazıları ise emekli olan 6 jandarma istihbaratçının ilk olarak cinayetten bir gün önce Şişli’ye gittikleri belirlendi. Cinayetten bir gün önceki kayıtlara göre 6 jandarma istihbaratçı, Dink’in öldürüldüğü AGOS Gazetesi’nin bulunduğu Halaskargazi Caddesi’nde dolaşıyor.

Yeniden incelenen tüm görüntülerde şok ayrıntılar! Görüntülerde Hrant Dink’in öldürdüğü 19 Ocak 2007 günü saat 15.00 öncesinde 6 jandarma istihbaratçısı bölgeye gelip katil Ogün Samast’ı adım adım izlemeye başladıkları ortaya çıktı.

CİNAYETTEN SONRA DA TAKİBE DEVAM

Kamera görüntülerine göre jandarma istihbaratçılar ilk olarak cinayetten 2 saat önce yani saat 13.00’da Şişli’ye geliyor. Saat 13.00 – 14-00 arası olay yeri olan Halaskargazi Caddesi ve Şafak Sokak’ta dolaşmaya başlayan jandarma istihbaratçılar Samast’ın bölgeye gelmesiyle onu yakın takibe alıyor. Cinayet anına kadar çapraz şekilde ayrılarak takibi sürdüren jandarma istihbaratçılar cinayet sonrası bir süre takibe devam ediyor.  

Görüntülere takılan jandarma istihbaratçılarının bağlantılarının da deşifre olması ve Dink cinayetinde karanlıkta kalan tüm detayların aydınlığa kavuşması bekleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı