Kut Paşa isyanı: Çok içerdi lafı koskoca bir yalan

Halil Kut Paşanın torunu Kaya Paşakay, dedesi Halil Kut Paşa'nın alkolik olduğu iddialarına isyan etti.

Kut Paşa isyanı: Çok içerdi lafı koskoca bir yalan
Kut Paşa isyanı: Çok içerdi lafı koskoca bir yalan
GİRİŞ 06.05.2016 09:16 GÜNCELLEME 06.05.2016 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nda büyük üstatlık görevini yürüten Kaya Paşakay, dedesi Kut’ül Amare kahramanı Halil Paşa’yla ilgili medyada yer alan iddialar ile ilgili konuştu. Paşakay, bugünlerde sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşıyor. Sevinçli çünkü dedesi Halil Kut yıllar sonra yeniden hatırlandı. Üzgün çünkü; dedesinin alkolik olduğu iddia edildi. Ayrıca adını hiç duymadığı akrabaları ortaya çıktı. Paşakay “Ne manevi oğlu var, ne de Burak Kut akrabamız” diyor.

"DEDEM ALKOLİK DEĞİLDİ!"

Halil Paşa'nın ‘Mezarıma rakı dökün’ vasiyetinde bulunduğu yönünde medyaya yansıyan iddialara cevap verdi.

Paşakay,: “Önce şunu söyleyeyim. Dedem ben 14 yaşındayken öldü. Onun dizinin dibinde hatıralarını dinledim. Çok güzel konuşan esprili, hayat dolu bir insandı. Dedem bir kahramandı. Osmanlı’nın beş cephesinde savaşmış. Koskoca İngiliz Ordusu’nu teslim almış bir komutandı. Yıllar sonra isminin anılması ve Kut zaferinin kutlanmasına çok sevindim.”

Paşakay, “Ben dedemin çok özel günlerde bir kadeh rakı içtiğini bilirim o kadar. Öyle yazıldığı gibi alkolik değildi. Evde de içki bulundurduğunu da görmedim. Evde çocuktan bir şey saklanmaz biliyorsun. İçse bilirdim” dedi.

“Ne manevi oğlu var, ne de Burak Kut akrabamız”

Çok rakı içerdi iddiasını ortaya atan ve Kut Paşa’nın manevi oğlu olduğunu söyleyen Dr. Necdet Özgelen’i tanımadığını, çocukluk yıllarında da hiç görmediğini belirten Paşakay şöyle konuşuyor: “O zatı bilmiyorum, tanımıyorum. Belki ziyaretine gelmiştir. Ben Paşa dedem öldüğünde 14 yaşındaydım. Biz Yeşilköy’de oturuyorduk, yazları bizim yanımıza gelirdi. Biz de hafta sonları Arnavutköy’e dedemlere giderdik. İstanbul malum, orası benim okula daha yakındı. Sık sık dedemde kalır, onun misafirleriyle sohbetlerine tanık olurdum. Bahçede de benimle ve diğer torunlarıyla konuşmayı severdi.”



“Pop yıldızı Burak Kut ile bir akrabalığınız var mı” sorusuna gülüyor Kaya Paşakay: “Burak Kut’un akrabamız olduğuna dair hiç bilgim yok. Kendisini akraba olarak tanımadım. Dedem biliyorsunuz, Enver Paşa’nın ondan bir yaş büyük amcası. Aile seceremiz var zaten. Göreceksiniz iddia edilen kişilerle akraba olmadığımızı.”

KAYNAK: CENGİZ ERDİL - YENİ YÜZYIL
YORUMLAR 3
  • Nizami Alem 7 yıl önce Şikayet Et
    Deden osmanlıya hizmet etmiş,ne yazık ki senin gibi bir torunu onun düşmanlarına hizmet etmiş,ediyor...
    Cevapla
  • İngilizin intikamı 7 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler, Halil Kut paşadan alamadığı intikamı, sizden almış anlaşılan. Mason bey....
    Cevapla
  • doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel cevap... Masonluk demek ingiliz, yahudi uşaklığı demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı