386 göçmen Türkiye’ye alındı, 125’i gönderildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç bugüne kadar toplam 386 göçmenin Türkiye'ye alındığını 125 göçmenin ise gönderildiğini açıkladı.

386 göçmen Türkiye’ye alındı, 125’i gönderildi
386 göçmen Türkiye’ye alındı, 125’i gönderildi
GİRİŞ 09.05.2016 15:40 GÜNCELLEME 09.05.2016 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Avrupa Birliği ile varılan mutabakat çerçevesinde Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenler ile ilgili bilgi veren Bilgiç, “Bugüne kadar 5 adadan toplam 386 düzensiz göçmen Türkiye’ye alındı. Bu alınan göçmenlerin 14’ü Suriye vatandaşıdır. Büyük bir çoğunluğu ise diğer ülke vatandaşlarıdır. 125 Suriyeli ise Almanya, Hollanda, Finlandiya, İsveç ve Litvanya’ya gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

PYD'NİN ALMANYA'DA TEMSİLCİLİK AÇMASI

PYD’nin Almanya’da temsilcilik açmasını da değerlendiren Bilgiç şunları söyledi:

“Bir terör örgütüyle bağlantılı oluşumların, hayır amaçlı kuruluş, kültürel dernek gibi maskelere bürünerek faaliyet göstermesine izin verilmesi terörle mücadelede uluslararası işbirliğine sekte vuran ve ilkesellikten uzak bir tutumun tezahürüdür. Biz PKK terör örgütünün çeşitli ülkelerdeki paravan destek kuruluşlarına ve şimdi PYD ile YPG’nin eklenmesine izin verilmemesi girişimlerimizi tüm ülkeler nezdinde sürdürüyoruz. Bizim özellikle müttefiklerimizden beklentimiz, terörle mücadelede Türkiye’ye destek vermeleridir” 

YORUMLAR 1
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Cahilleri aldık,alimleri gönderdik..Sözün özü bu!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı