ABD’nin FETÖCÜ Hakiminin Kirli İlişkileri

Rıza Sarraf davasının savcısı da hakimi de FETÖ ile bağlantılı.

ABD’nin FETÖCÜ Hakiminin Kirli İlişkileri
ABD’nin FETÖCÜ Hakiminin Kirli İlişkileri
GİRİŞ 02.06.2016 07:03 GÜNCELLEME 02.06.2016 08:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Haber7.com yazarı Taha Dağlı bugünkü köşe yazısında Rıza Sarraf davasının savcı ve hakimin kirli ilişkilerini gündeme getirdi.

İşte Taha Dağlı'nın o yazısı;

Başsavcı Preet Bharara, FETÖ destekçisi basketbolcu Enes Kanter için tebrik mesajı yayınlarken, davanın hakimi olan Richard Berman’ın, 17 Aralık sürecinde paralel çete tarafından Türkiye’ye getirilerek, konferans verdiği ve Ak Parti hükümetini yerden yere vurduğu ortaya çıktı.

Ancak hakimle ilgili ayrıntılar bununla sınırlı değil. Amerika’da FETÖ üyeleriyle kol kola olan Richard Berman’ın dosyasında çok çarpıcı detaylar var.

Mesela lanse edildiğinin aksine tarafsız bir hukukçu değil aksine Amerika’da demokrat partili olarak biliniyor. Obama’yı eleştirenlere ceza veriyor, FBI’ın casusluk davalarına bakıyor, İran ambargosunu delen şirketleri aklıyor.

İRAN AMBARGOSUNU DELEN MORGAN’IN DAVALARINA DA O BAKMIŞ
ABD, Rıza Sarraf meselesine İran’a yönelik ambargo penceresinden bakıyor. Oysa Türkiye İran’a yönelik ambargoyu hiçbir zaman delmedi. İran’dan petrol veya doğalgaz alıp, karşılığını para harici ödemek, ambargo kuralları çerçevesindeydi.

Türkiye’nin, Halkbank ile yaptığı bu yasal ticaret, Amerikan hazinesine eksi bakiye olarak geçiyordu. Üstelik Hindistan ve Pakistan da Halkbank ile çalışarak benzer alışverişi gerçekleştirmek için anlaşma sürecindeydi.

Amerika, uluslararası ticarette kaybettiği para nedeniyle Temsilciler Meclisinde, BM’in İran’a yönelik ambargo kararını, tek taraflı olarak genişletti ve İran’ın enerji kaynaklarından elde ettiği gelirlerin tümünün terör faaliyeti olduğunu ilan etti.

Bu tek taraflı düzenlemeyle Amerika, İran ambargosunu delen uluslararası şirketleri, suçlamaya kalkarken, kendi ülkesinde İran’la birlikte Küba’ya yönelik ambargoyu delen 5 şirkete göz yumdu.

O şirketlerin başında JP Morgan geliyordu.
Garip bir tesadüf ki, bugün Rıza Sarraf davasının hakimi olan Richard Berman özellikle 2011 sonrası bir çok kez Morgan firmasının davalarına bakmış.

İran ambargosunu delen JP Morgan’ın Mart 2016’daki bir davasında finans şirketini aklamış ve karşı tarafı tam 380 bin Dolar tazminat ödemeye mahkum etmiş.

FBI’IN ÖZEL HAKİMİ
Rıza Sarraf davasıyla benzer bir davaya da bakan Berman geçen hafta FBI lehine bir karar daha verdi. New York’taki Rus devlet bankası Vnesheconombank’ın 3 yöneticisi 2013’ten bu yana FBI tarafından casuslukla suçlanıyordu. Dava Berman’ın önüne getirildi. Hakim, Rusya’nın tüm itirazlarına rağmen casusluk davasını onadı ve 3 Rus bankacıyı hapsettirdi.

OBAMA’NIN HAKİMİ OLARAK DA BİLİNİYOR
Medya, Sarraf davasının savcısıyla, hakimini dürüstlük abidesi olarak gösteriyor. Ama bir de Amerikalılara sorun. Mesela hakim Richard Berman’ın demokrat partili olduğu biliniyor. Demokrat olmasının yanı sıra Obama yönetimine de yakınlığı olduğu iddia ediliyor.

Temmuz 2015’te Amerikalı film yapımcısı Dinesh D’Souza, Amerika Başkanı Obama’yı eleştirdiği gerekçesiyle ceza yedi. Ona mahkumiyet veren hakim ise Richard Berman’dan başkası değildi.

Obama’yı eleştirdiği için bir film yapımcısını suçlu bulup, ceza veren hakim, Amerika’da düşünce özgürlüğüne darbe vurmakla da suçlanıyor.

ÖMÜR BOYU BEDAVA KAHVE İLANIYLA MEŞHUR
Richard Berman’ın en önemli davalarından biri Amerikan Futbol liginde yaşanan bir skandalla ilgiliydi.

2014-15 sezonunun yarı final maçında sahadaki topların havasının indirilmesi emrini verdiği iddiasıyla ünlü Amerikan futbolu oyuncusu Tom Brady’nin ceza alması gündeme geldi. Berman, futbolcuyu akladı. Sonra karar temyizden döndü, futbolcunun Berman tarafından kaldırılan cezası yeniden verildi. İşte o tartışmalı karar, ligin şampiyonluk kaderiyle oynadı. Çünkü hakim Richard Berman’ın akladığı futbolcunun takımı finali kazanıp, şampiyon oldu. Daha sonra Berman’ın kararının yanlış olduğu ortaya çıksa da şampiyonluk değişmedi.

Amerika’da büyük kıyamet koparan o karar sonrası, Berman sayesinde şampiyon olan New England Patriots takımının taraftarları, Richard Berman’a teşekkür üstüne teşekkür etti. Hatta New England’daki ünlü bir kafeterya işletmecisi, giriş tabelasına “Richard Berman’a ömür boyu kahveler bedava” yazısı ekletti.

PARALEL YAPIYLA DA BAĞLANTILARI VAR
Savcı Berman, Nisan 2014’te yani 17 Aralık sürecinde paralel yapı tarafından Türkiye’de ağırlanan bir isim. Paralel yapıya bağlı hukuk şirketlerinden birinin finanse ettiği geziyle İstanbul’a gelen Richard Berman, yine paralel yapı organizasyonundaki bir hukuk konferansında moderatörlük yaptı.

O dönem FETÖ yayın organı olan Today’s Zaman’a röportaj veren Richard Berman, haddi olmadan Türkiye’nin içişlerine de karışmış ve “17 Aralık'ta yargının bağımsızlığına meydan okunduğu için Türkiye'de hukukun üstünlüğü saldırı altındadır. 17 Aralık soruşturmasına müdahale edildi, Erdoğan'ın verdiği mesajlar Türk toplumunu olumsuz etkiliyor" şeklinde açıklamalar yapmıştı.

YORUMLAR 8
  • selman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir gülme geliyor sonra aman boş ver....
    Cevapla
  • Kullan At 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kullanır ve Atar. Anlaşılan o ki kullanım süreleri dolmamış. Bu hainler güruhu kullanışlı olduğu sürece, ABD tarafından kullanılmaya devam edecek. Ancak şunu unutmasınlar:Zalime yardım eden , onun zulmünü tadar
    Cevapla
  • MURAD 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bu haberi araştıran ve yayınlayanlara
    Cevapla
  • nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab herzaman terörist üretir besler kullanır biz akıllı davranmalıyız
    Cevapla
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    hsyk derhal görevine son vermeli..
    Cevapla
  • G.Karamanoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hahahahahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Fenerbahçeliler kızdıracak hamle! Galatasaray TFF'den talep edecek