Almanya'nın skandal kararı için kim ne dedi?

Almanya'nın 1915 olayları ile verdiği 'soykırım kararına' Twitter'dan tepki yağdı. Gelen tepkiler içinde en serti ise Burhan Kuzu'ya ait.

Almanya'nın skandal kararı için kim ne dedi?
Almanya'nın skandal kararı için kim ne dedi?
GİRİŞ 02.06.2016 14:40 GÜNCELLEME 02.06.2016 16:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Parlamentosu, 1915 Ermeni Olayları’nı ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısı kabul edildi. Partilerin görüşlerini kürsüde dile getirmesinden sonra geçilen oylamada tasarı neredeyse fire vermeksizin geçti. 

Verilen karara neredeyse her kesimden tepki yağarken Twitter'da  #ErmeniyiBırakSolingeneBak, #SoykırımYalanınaDURde hastagleri kullanıldı. 

ALMAN GAVURU YİNE YAPTI YAPACAĞINI

Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Kuzu, "Alman Gavuru yine yapacağını yaptı. Her zaman söyledim; Almanya bize hiç bir zaman samimi dost olmadı. Osmanlı da bunların yüzünden dağıldı" diye yazdı.



TARİHİ BİR HATA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Almanya'nın verdiği kararı tarihi bir hata olarak nitelendirdi.



KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Eski Bakan Egemen Bağış ise Almanya'nın aldığı kararın yok hükmünde olduğunu söyledi.



ALMANYA KENDİ TARİHİNİ TARTIŞMAYA AÇTI

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Almanya'nın bu kararı vererek kendi tarihini yeniden tarışmaya açtığını söyledi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" dedi.








 

 

YORUMLAR 8
  • zekeriya 7 yıl önce Şikayet Et
    yahudileri yakarken nerdeydi bu meclis üç tane papaz şevkete kanıp tasarıyı kabul ederken orada yaşayan türklerin aladazlakları rahatmı bırakacak
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya her zaman birilerinin uşağı maşası olmuştur Osmanlı ile yalandan ittifak oldu osmanlıyı yıktı Yahudilere piyon oldu hizmet etti bugünde Ermenilere uşaklık ediyor
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    cem ecelin yaklasiyor sana Dogru ensenden mi yoksa cigerinden mi yoksa kalbinden mi tabiki tek kelime anlindan ermeni rozeti ile
    Cevapla
  • tc vatandasi kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya soykirim hakkinda konusmsi gereken en son ülke sen önce kendi pisligini onca milyonlar insanlarin hesabini ver ! sonrada avrupa birligi ülkelerinden örnegin fransanin yapmis oldugu soykirimlardan bahset neyaptilar zamaninda müslümanlara garibanlara afrikada dünyanin her yerinde halada devam etmekte hertürlü seytanlik var icinizde tabi bu kimseyi ilgilendirmiyor yeterki ülkemin onune tas konsun terrorle olmadi bu yoldan öylemi merak etmeyin bekledigniz cvp in dahada büyügü gelecektir reis den !
    Cevapla
  • EREN AKGÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    başka ülkelerin ülkemiz hakkında olumsuz karar almaları bizleri daha fazla birleştirmeli ekonomik siyasi ve askeri alanda güçlenmeliyiz. eğer bunu başarırda dünyada ilk 10 ülke arasına girersek,ülke olarak sözümüzde olur gücümüzde.yoksa almanya karar almış fransa almış o kadarda önemli değil önce onlar kendilerini aklasınlar.boykotlarla bi yerede varamayız hangi ülkeye karşı boykot ?müslüman akıllı olmalı güçlü olmalı çok çalışmalı.eziklik bizim karekterimiz değil 16 devlet kurmuşuz atalarımızın kemiklerini sızlatmamalıyız.şuda ayrı bi gerçekki ülkemizde de çok hain var ALLAH yar ve yardımcımız olsun.güçlü bi TÜRKİYE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!