Muhammed Ali'nin cenazesi ne zaman kaldırılacak?

74 yaşında hayata gözlerini yuman efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze namazını İmam Zaid Şakir kıldıracak. Peki; Muhammed Ali ne zaman defnedilecek?

Muhammed Ali'nin cenazesi ne zaman kaldırılacak?
Muhammed Ali'nin cenazesi ne zaman kaldırılacak?
GİRİŞ 06.06.2016 12:26 GÜNCELLEME 06.06.2016 13:40

32 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele eden bir döneme damgasını vuran efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze namazını İmam Zaid Şakir kıldıracak.

ABD basınında yer alan haberlere göre, henüz detayları açıklanmayan Muhammed Ali’nin cenaze namazının kim tarafından kılınacağı şeklindeki soruya yanıt bulundu. Bu ismin ABD’deki Müslüman toplumun en önemli temsilcilerinden biri olan İmam Zaid Şakir olacağı iddia edildi.

Kendisi de Afrika kökenli bir Amerikalı olan Şakir, tıpkı Muhammed Ali gibi sonradan İslam dinini seçti. Ricky Daryl Mitchell adıyla Hristiyan olarak doğan din adamı, 1977 yılında Müslüman oldu ve ismini Zaid Şakir olarak değiştirdi. Dini törenden önceki gece, perşembe akşamı, aile bireyleri için özel bir törenin düzenleneceği belirtildi. Muhammed Ali’nin cenazesi, bugün ya da yarın Louisville’ye getirilerek, aile bireylerinin kendisiyle baş başa kalması sağlanacak.

Cenazeye Bill Clinton'da katılacak!

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze namazı KFC YUM! Center’da kılınacak. Törende, arabaya konulacak Muhammed Ali’nin naaşı, Louisville’de kendi adını taşıyan bulvar boyunca ilerleyerek çocukluğunun geçtiği mahalleye uğrayacak.

KFC YUM! Center'da düzenlenecek olan cenaze törenine eski ABD başkanlarından Bill Clinton’ın da katılacağı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!