Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı

Vezneciler'de çevik kuvvet ekiplerine düzenlenen saldırıda 7 polis şehit olurken 5 sivil hayatını kaybetti.

Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı
Beyazıt'ta çevik kuvvet aracına bombalı saldırı
GİRİŞ 07.06.2016 08:49 GÜNCELLEME 07.06.2016 15:25
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Beyazıt'ta Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsü geçerken büyük bir patlama meydana geldi. Yaralılar var. Görgü tanıkları polis aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığını iddia etti. Ancak saldırının nasıl gerçekleştiği henüz kesinleşmedi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta. Olayın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde bilgiler var. 

İstanbul'da bu sabah şiddetli patlama... İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

VALİ ŞAHİN: 7 POLİS, 4 SİVİL

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada "7'si polis 4'ü sivil 11 kişi şehit  oldu, 36 kişi de yaralandı." dedi.

1 KİŞİ KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olan Ahmet Bayraktar isimli vatandaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece patlamada hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı 5’e çıktı. Hastanelerdeki 16 polis, 25 vatandaşın ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

HASAR BÜYÜK, GÜVENLİK GENİŞ

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti. 

Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor. 

Fen Fakültesi'ne giden çevik kuvvet polisine yönelik bir saldırı olarak kayıtlara geçti. Bomba imha uzmanları olay yerinde delil toplamak üzere geldiler.

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZDAN

İlk patlamanın Beyazıt Karakolu'nun önünde meydana geldiği belirtiliyor. Bu patlamanın ardından ikinci bir patlama daha yaşandı. Bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

İLK PATLAMA BOMBALI ARAÇLA

İlk patlamanın bomba olduğu yönünde, Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. 

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.  

YORUMLAR 64
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim Sen din düşmanlarını islah et. Eğer ıslah olmuyorlarsa onları kendi tuzaklarında kahru perişan eyle. (amin)
    Cevapla
  • Samet 7 yıl önce Şikayet Et
    yol kenarlarına park edilen araçlara ceza yazsalar insanlar bir daha yol kenarlarına araçlarını park etmese canlı bomba olaylarını %80 düşürür benim düşüncem tabi
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    istihbarat zayif, polis isini daha dikkatli yapsin, bunun yaninda halk da dikkat etsin. boyle giderse bagdata doneriz.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür. ramazanın hürmetine alçaklara hakettiklerini verecektir inşaallah.
    Cevapla
  • adam Haklı 7 yıl önce Şikayet Et
    200 yılda geçse akıllanmaz bu teröristler,eline ne geçiyo acaba 500 yıl geçsede bir halt yapacakları yok ancak böle eylemlere karışırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu