Veznecilerde patlama! İstanbul Beyazıt'ta polise (çevik kuvvet) bombalı saldırı

İstanbul Veznecilerde patlama meydana geldi. Teröristler tarafından İstanbul Beyazıt'ta çevik kuvvet polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. iSTANBUL Valisi Vasip Şahin patlama ile ilk açıklamayı yaptı. İşte o açıklama ve Veznecilerdeki patlama ile son dakika gelişmeleri haber7.com'dan takip edebilirsiniz

Veznecilerde patlama! İstanbul Beyazıt'ta polise (çevik kuvvet) bombalı saldırı
Veznecilerde patlama! İstanbul Beyazıt'ta polise (çevik kuvvet) bombalı saldırı
GİRİŞ 07.06.2016 12:21 GÜNCELLEME 07.06.2016 12:21

İstanbul Veznecilerde patlama meydana geldi. Teröristler tarafından İstanbul Beyazıt'ta çevik kuvvet polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin patlama ile ilk açıklamayı yaptı. İşte o açıklama ve Veznecilerdeki patlama ile son dakika gelişmeleri haber7.com'dan takip edebilirsiniz

İstanbul Beyazıt'ta Vezneciler durağı yakınlarında çevik kuvvet otobüsüne park halindeki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin veriliyor.Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet vermiyor.Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, beraberindeki yetkililerle bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Vali Şahin şu an basın mensuplarına patlamaya ilişkin bilgi veriyor.

İşte o açıklamadan satır başları

7 polis şehit oldu, 4 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti.

İstanbul Beyazıt'ta Vezneciler durağı yakınlarında polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Yaralılar var. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk bilgilere göre Çevik Kuvvet aracı geçerken park halindeki bomba yüklü bir otomobil patlatıldı. Saldırının büyük ihtimalle uzaktan kumandalı bir düzenekle gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Patlamanın yaşandığı yerin Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağının arasında kalan bölge olduğu öğrenildi.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Saldırının İstanbul Üniversitesi'ne güvenlik için giden çevik kuvvet ekiplerine yönelik olduğu yine aktarılan bilgiler arasında...

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZDAN

İlk patlamanın Beyazıt Karakolu'nun önünde meydana geldiği belirtiliyor. Bu patlamanın ardından ikinci bir patlama daha yaşandı. Bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

İLK PATLAMA BOMBALI ARAÇLA

İlk patlamanın bomba olduğu yönünde, Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. 

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.  

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...