Özgür Mumcu KİMDİR?

Türkiye'nin tanınmış gazetecilerinden olan ve bir suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu kimdir?

Özgür Mumcu KİMDİR?
Özgür Mumcu KİMDİR?
GİRİŞ 08.06.2016 12:38 GÜNCELLEME 08.06.2016 13:43

Özgür Mumcu, 1977 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Babası, Türkiye'nin tanınmış gazetecilerinden olan ve 1993 yılında bir suikast sonucunda hayatını kaybeden Uğur Mumcu dur. Annesi ise CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkan Yardımcısı Şükran Gürdal Mumcu dur.

Eğitim Hayatı

İlk adı Şinasi olan Özgür Mumcu, 1995 yılında Ankara Büyük Kolej'den mezun olmuştur. Daha sonra 2003 yılında Fransa’nın ünlü Sorbonne Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Örgütler Hukuku doktorası yaptı.

2007 yılında Ulaş Bayraktar, Burak Cop, Sinan Altuç gibi genç kuşak yazarların yenisoz.net web sitesindeki yazılarıyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Mumcu, halen Galatasaray Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Akademisyen olarak mesleğini sürdüren Mumcu, 2009 yılında bir süre Birgün gazetesine muhalif yazılarıyla destek verdi. Daha sonra 2010 yılında Radikal gazetesinde yazarlık kariyerinin en parlak dönemini yaşadı.

Özgür Mumcu 1 Ağustos 2014 ’ten bu yana Cumhuriyet gazetesinde yazarlığa devam etmektedir.

Özel Hayatı

Özgür Mumcu, 2007 yılında gazeteci ve yazar Ece Temelkuran ile evlendi. Özgür Mumcu ve Ece Temelkuran çiftinin evlilikleri 2 yıl sürdü ve 2009 yılında sona erdi.

Bir süre sessizliğini koruyan Özgür Mumcu, 2012 yılında Sıla Gençoğlu ile bir birliktelik yaşamış ve bu birliktelik 2014 yılında sona ermiştir.

Megastar Tarkan'ın da bir süre birliktelik yaşadığı Avukat Bilge Öztürk ile de adı anılan Özgür Mumcu, bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Magazin muhabirleri tarafından bir mekanda dudak dudağa yakalanan çift panikledi. Özgür Mumcu, muhabirlerden fotoğraflarını silmelerini isterken Bilge Öztürk, "Sevgilimiz var, mahvoluruz" sözleri ile gündeme oturdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
MİT teröristlere göz açtırmadı: 9 terörist yakalandı, 16 terörist etkisiz hale getirildi