2016 Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu! RESMİ AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu Ramazan Bayram tatilinin 9 gün olmasına karar verdi! Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? İşte 2016 Ramazan Bayramı tatili ile ilgili tüm bilgiler

2016 Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu! RESMİ AÇIKLAMA
2016 Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu! RESMİ AÇIKLAMA
GİRİŞ 09.06.2016 12:23 GÜNCELLEME 09.06.2016 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu sene salı gününe denk gelen Ramazan bayramı akıllara 9 gün tatil olacak mı sorusu 09 Haziran perşembe günü itibariyle yanıt buldu. Bakanlar Kurulu 2016 Ramazan Bayram tatilinin 9 gün olmasına karar verdi!

BAŞBAKAN YILDIRIM GENELGEYİ İMZALADI

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe
05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)
06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)
07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Ramazan Bayramının önemini öncesinde ibadetinde bulunduğumuz farz olan Ramazan Ayı orucunda görüyoruz. Cenabı Allah'ın nimetleri karşısında şükrünü eda edip bir ay boyunca oruç tutan müslümanları bağışlanmış olma ve Allah'ın rızasını kazanmış olma ümit ve sevinciyle Ramazan Bayramını kutlarlar.

Ayrıca bu bayramda fitre zekat ve sadakalar ile ihtiyaç sahipleri gözetilerek toplumdaki sosyal denge sağlanmış olur. Toplumun her seviyesinden insan buluşarak gerçek kardeşliğin ve huzurun oluşması sağlanmaktadır. 

İslami bayramlar dünya genelinde kutlanan diğer bayram ve festivallere benzemez. Günümüzde dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen festival niteliğindeki kutlamalarda fuhuş had safhaya çıktığı gibi israf ve tahrip en üst seviyelere çıkmaktadır. İnsanın başıboş hayvanlardan bile daha sefihçe hareketler yaparak kendilerinden geçtikleri bu tür etkinlikler beraberinde topluma ahlaksızlıktan başka bir şey kazandırmamaktadır. 

İslami bayramlarda ise az önce söylediğimiz gibi insan Allah'a olan kulluğunu hatırlar. O'nu gönlünde yakınında hisseder ve dünyaya ne için geldiğini bir kez daha hatırlamış olur. 

DİĞER RESMİ TATİLLER

Zafer Bayramı 1 gün 30 Ağustos Salı
 
Kurban Bayramı Arefesi 1/2 gün 11 Eylül Pazar
 
Kurban Bayramı 1. gün 12 Eylül Pazartesi
 
Kurban Bayramı 2. gün 13 Eylül Salı
 
Kurban Bayramı 3. gün 14 Eylül Çarşamba
 
Kurban Bayramı 4. gün 15 Eylül Perşembe
 
Cumhuriyet Bayramı 1,5 gün 28 Ekim Cuma 29 Ekim Cumartesi

YORUMLAR 1
  • cemo 7 yıl önce Şikayet Et
    Isci calismaya devam desenize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Türkiye'den yeni hamle... İsrail'i zor günler bekliyor!