İftarda Ayran içmenin faydaları nelerdir?

Türk kültüründe yeri tartışılmaz bir içecek olan ayran, iftarda da sofralarımızda yerini almalı. Peki ayranın faydaları nelerdir?

İftarda Ayran içmenin faydaları nelerdir?
İftarda Ayran içmenin faydaları nelerdir?
GİRİŞ 09.06.2016 16:17 GÜNCELLEME 09.06.2016 16:22

Bilindiği üzere sadece yoğurt, su ve isteğe göre tu ilave edilerek yapılan ayran atalarımızdan bugüne kadar süre gelen temel içeceklerin başında yer almaktadır. Yemeklerin yanında içildiğinde oldukça keyif veren ayran, sağlığa hiç bir zararı olmaması sebebiyle de birincil tercih olarak tüketilmektedir. Peki iftarda tüketeceğiniz ayranın faydaları nelerdir?

Uyku problemine iyi gelir!

Özellikle uykusuzluk çeken kişilere kesinlikle önerebileceğimiz ayran, kişinin rahat bir şekilde uykuya dalmasını sağlamaktadır.

Uykuya dalmakta güçlük çeken kişilerin uyku saatinden bir saat önce içecekleri bir bardak ayran, rahat ve sorunsuz bir şekilde uykuya dalmalarını sağlayacaktır.

Enerji verir!

Yaz aylarında sıcaktan bunaldığımız anlarda genel olarak gazlı içeceklere veya taze sıkılmış meyve sularına yöneliriz. Ancak özellikle gazlı içeceklerin sağlığa zararlı olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Taze sıkılmış meyve suları ise; eğer anında sıkığ içebiliyorsanız harika, ancak paketlenmiş meyve suları vücudunuza fazladan şeker depolamaktan başka bir işe yaramaz.

Bu sebeple geleneksel içeceğimiz ayran hayat kurtarıcı diyebilirim.

Mide asidini dengeler!

Mide asit seviyesini dengeleme özelliğine sahip olan ayran, asit seviyesinin düzensizliğinden meydana gelen birtakım rahatsızlıkların önüne geçilmesinde de oldukça etkilidir. Özellikle oruç tutulan sıcak ramazan günlerinde kesinlikle sofranızdan eksik etmemelisiniz.

Metabolizmayı hızlandırır!

Metabolizmayı hızlandırıcı ve destekleyici etkisi sayesinde iftarda yemeğin yanında tüketeceğiniz ayran, tüm gün boyunca aç kalarak bir hamlede yiyeceğiniz yiyeceklerin hazmını kolaylaştıracaktır.

Kalsiyom deposu!

İçeriğinde bolca kalsiyum bulunan ayran, insan vücudunun günlük kalsiyum ihtiyacı düşünüldüğünde oldukça faydalıdır.

Yorgunluğu giderir!

Geçmişten günümüze bize atalarımızdan miras kalan ayran, yorgunluğa da iyi gelmektedir. Fazlasıyla yoğun çalıştığınız günlerde özellikle ayran tüketmenizi öneririz. Ayran yorgunluğu gidermede oldukça etkili ve sağlıklı bir içecektir.

Atalarımızdan bizlere yadigar kalan, faydaları saymakla bitmeyen ayranı özellikle iftar ve sahur sofralarınızdan eksik etmeyin.

Hayırlı Ramazanlar...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!