Ozan Çolakoğlu KİMDİR? Hayatı - Biyografisi

Bir çok ünlü ile yaptığı çalışmaları ve bestelediği film müzikleri ile tanınan ünlü müzisyen Ozan Çolakoğlu kimdir?

Ozan Çolakoğlu KİMDİR? Hayatı - Biyografisi
Ozan Çolakoğlu KİMDİR? Hayatı - Biyografisi
GİRİŞ 11.06.2016 12:00 GÜNCELLEME 11.06.2016 12:00

Aralarında Tarkan'ın da bulunduğu bir çok ünlü ile yaptığı çalışmaları ve bestelediği film müzikleri ile adını duyurmayı başaran ve yıldızı parlayan Ozan Çolakoğlu kimdir?

Hayatı ve Kariyeri

Başarılı müzisyen Ozan Çolakoğlu, 1 Nisan 1972 tarihinde, Adana'da dünyaya geldi.

Amerika'da Berklee Üniversitesi'nde eğitim gören Çolakoğlu, kariyerine Tarkan'ın Yine Sensiz albümünün müzik direktörlüğüyle başladı. Daha sonra Tarkan'ın sırasıyla; Aacayipsin, Ölürüm Sana, Karma (albüm), Dudu (albüm), Come Closer, Metamorfoz, Adımı Kalbine Yaz albümlerinde yapımcı ve aranjör olarak çalışmaya devam etti.

Tarkan'la çalışmaya devam ederken Hande Yener'in Sen Yoluna Ben Yoluma ile Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor, Nil Karaibrahimgil'in "Tek Taşımı Kendim Aldım", Murat Boz'un Aşkı Bulamam Ben ve rock grubu Pin-Up gibi sanatçıların da albümlerinde aranjeler yaptı.

Sarı Ev yapım şirketinin kurucularından biridir; fakat dB Müzik ile çalışmak için 2010 yılında şirketten ayrılmıştır.

"Every Way That I Can" aranjesi ve "Düm Tek Tek"in düzenlemesi Çolakoğlu'na ait!

Sertab Erener’in 2003 yılında Eurovision’da birinci olduğu "Every Way That I Can" şarkısının aranjesini yapan Ozan Çolakoğlu, yine bir hit olan Hadise'nin "Düm Tek Tek" adlı şarkısının da düzenlemesini yapmıştır.

Film müzikleri

Sanatçı ve albüm çalışmalarının yanı sıra GORA, Hokkabaz, Organize İşler ve Sınav filmlerinin müzikleri de Ozan Çolakoğlu’na aittir.

Kendine ait bir proje albümü çıkardı!

1991 yılından beri Türkiye’nin en önemli sanatçılarının albümlerinde yer alan Ozan Çolakoğlu, Mayıs ayı sonunda kendine ait bir proje albümü çıkardı. Albümde kendisine; Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Gülşen, Sertab Erener, Göksel, Yalın ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül eşlik etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi