Diyanet'ten Aşkar'ın o skandal ifadesine sert tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin açıklama yapıldı.

Diyanet'ten Aşkar'ın o skandal ifadesine sert tepki!
Diyanet'ten Aşkar'ın o skandal ifadesine sert tepki!
GİRİŞ 13.06.2016 18:12 GÜNCELLEME 13.06.2016 18:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin "Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliğince, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın iftar öncesi yayınlanan bir televizyon kanalında kullandığı ifadelerin ardından, kuruma gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyduğunu bildirilerek şunlar kaydedildi:

"Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz."

AŞKAR NE SÖYLEMİŞTİ?

Prof. Dr. Mustafa Aşkar, bir televizyon kanalında katıldığı iftar programında "Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 3
  • Diyanet 7 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizde namazin yeri, onemi, degeri gercekten herkesce bilinmekte midir ? oyle bir anlayisin hakim oldugunu hic dusunmuyorum. Diyanet kendini toparlayamazsa, halk ta toparlayamaz. Once kendilerine ceki duzen vermeleri gerekiyor. Boyle tepki vermekle olmuyor.
    Cevapla
  • ISTANBUL 7 yıl önce Şikayet Et
    az bile söylemiş hocam ağzına sağlık
    Cevapla
  • anadolu insani 7 yıl önce Şikayet Et
    aslinda dogru soylemis sadece soyleyisi biraz acayip olmus tarz olmamis yani sunu demek istemis essegi bi yere bwglq aksama kadar su yemek verme oda oruc tutar demek istemis ama kopekle ornek vermesi tepki aldi oruc tutuyorsan herseyiyle namaziyla elinle gozunlw dilinle oruc tutcan demek istemis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Nisan ayı enflasyonu belli oldu