Demirtaş'tan İngiliz medyasına Vezneciler yorumu

HDP'liler Diyarbakır'da Vezneciler canlı bombasının cesedini omuzlarında taşırken Demirtaş İngiliz medyasına bakın neler söyledi.

Demirtaş'tan İngiliz medyasına Vezneciler yorumu
Demirtaş'tan İngiliz medyasına Vezneciler yorumu
GİRİŞ 17.06.2016 00:36 GÜNCELLEME 17.06.2016 10:11
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş BBC Türkçe'ye verdiği mülakatta, Vezneciler'de terör saldırısını gerçekletiren TAK'la ilgili yönlendirilen bir soruya "TAK'ın sivillere yönelik eylemlerin 'terör' eylemi kapsamında" değerlendirdiklerini açıkladı.

Demirtaş şunları söyledi:

"Bizim dışımızda TAK'a dönük, doğrudan TAK'ı sert bir şekilde eleştiren, uyaran veya bu tür eylemlere son vermesi çağrısı yapan başka hiçbir parti yok aslında.
Bizim hiçbir şekilde bu tür, sivilleri doğrudan hedef alan terör eylemleriyle hiçbir alakamız olamaz. Hiçbir şekilde HDP'nin hoşgörüsü veya toleransı olamaz.

"Siz açık olarak, bu örgütün tamamen faaliyetlerini durdurması ve dağıtılmasını talep ediyor musunuz?" sorusuna Demirtaş şu cevabı verdi:

"Elbette ki. Böyle bir örgütün kimseye faydası olduğunu hiçbir zaman düşünmedik, tam tersine zarar verdiği çok açık bir şekilde ortada."

ŞAŞIRTMAYAN İKİYÜZLÜLÜK

Demirtaş İngiliz medyasına bu açıklamaları yaparken, Diyarbakır'da HDP'li başkanlar ve üyeler, Vezneciler'deki hain saldırıyı düzenleyen TAK'lı canlı bombanın cesedini omuzlarında taşıdılar. 

Tabutun üzerindeki PKK paçavrası da dikkat çekmişti.

YORUMLAR 36
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin başımıza kurduğu devlet düzeninin sonu gelmeye başladıkça daha çok hırçınlaşmaya başladılar.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz kuklası Pkk ve HDP nin sonu geldi.Bizatihi İngiliz kendisi açıkça düşmanlığa başladı.Taşeronlar ile bu işlerin olmayacağını anladı.
    Cevapla
  • tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin yatacak yeriniz bile olmayacak..bu kadar adi, hain başka kim olabilir..Allah şahit yaptıklarınıza.. çok büyük beddular aldınız.. altında kalırsınız inşallah.
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    BBC bu görüntüyü sorsaydıya
    Cevapla
  • Antepli 7 yıl önce Şikayet Et
    taktığınız baş örtüsüne kurban olasınız reziller şimdide bunları kullanıyorlar Müslümanlıkla alakaları yok bu soysuzların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!