CIA Başkanı Brennan'dan korkutan IŞİD uyarısı!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan, terör örgütü DAEŞ’in hala küresel gücünü koruduğunu açıkladı.

CIA Başkanı Brennan'dan korkutan IŞİD uyarısı!
CIA Başkanı Brennan'dan korkutan IŞİD uyarısı!
GİRİŞ 17.06.2016 07:41 GÜNCELLEME 17.06.2016 10:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan, ABD İstihbarat Senatosu’nda “CIA’nın istihbarat aktiviteleri” konulu oturumda DAEŞ’e ilişkin konuştu.

ABD’nin yaptığı hava saldırıları sonucunda DAEŞ’in üst düzey yöneticilerinin hedef alındığını belirten CIA Başkanı, buna rağmen örgütün belli ölçüde gücünü koruduğunu ve direnç gösterdiğini söyledi. Brennan, “DAEŞ, muhtemelen Suriye ve Irak'ta kaybettikleri topraklara karşı artık daha çok gerilla taktikleri kullanacaktır. Bunların içerisinde Irak ve Suriye dışında önemli hedefler olabilir” dedi.

MÜLTECİ UYARISI

DAEŞ’in bu tür saldırılar için üyelerine eğitim verdiğini söyleyen Brennan, “DAEŞ’in çok sayıda Batı dünyasından gelen savaşçıları var. Batı’da yapılacak saldırılar için bunlar potansiyel güçtür.” ifadesini kullandı. Brennan, DAEŞ teröristlerinin batı dünyasına gitmek için mültecilerin arasına gizlenmiş olabileceğini ve deniz yoluyla kaçak yollardan batıya sızabileceğini söyledi. Brennan, “Ne yazıkki savaş meydanında ve finansal anlamda DAEŞ’e karşı verdiğimiz mücadeledeki ilerlemelere rağmen, örgütün küresel anlamda üyelerine ulaşımı devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

DOĞRUDAN İLİŞKİ YOK

Brennan, bir soru üzerine Orlando’da bir gece kulübünde 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının DAEŞ ile ilişkili olup olmadığını değerlendirdi. Saldırganın terör grubuyla ilişkisine rastlamadıklarını belirten Brennan, “Saldırganın herhangi bir yabancı terör grubuyla doğrudan bir ilişkisine rastlamadık.” diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    sözünü ettikleri teröristleri icat edip bu dünyanın başına bela edenler zaten kendileridir.Özellikle İsrail ve ABD ve gene bunları zorunlu olarak destekleyenler yeni haritayı kabul ettirinceye kadar ve İsrailin etrafındaki müslüman devletleri (eğer devletler kalırsa -aşiretleri) etkisizleştirinceye kadar bu örgüt görevini yapmaya devam edecek anlaşılıyor.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    sizden büyük küresel terörist mi var
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    "Terörle yatan ve terörle kalkan bir devlet" ve "Teröre silah verip barınak kuran bir devletler topluluğu" terörden şikayet etmesi çok garip bir durum dğilmi?
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Küresel gücü elinde bulunduran küresel güçler Küresel ,Terörüde elinde bulundurup yönlendiriyorlar abd ve ab topluluklarıda bu mekanizmanın parçası olduğuna göre sen neden bahsediyorsun.
    Cevapla
  • GK ESNAF 7 yıl önce Şikayet Et
    DAES'in bir dugmeside sizin elinizde. istediginiz zaman ve yerde dugmeye basiyorsunuz zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları