40 STK, LGBT yürüyüşüne karşı bildiri yayımladı

İstanbul'da hafta sonu düzenlenmesi planlanan LGBT yürüyüşüne karşı bir araya gelen 40 STK tepki bildirisi yayımladı.

40 STK, LGBT yürüyüşüne karşı bildiri yayımladı
40 STK, LGBT yürüyüşüne karşı bildiri yayımladı
GİRİŞ 18.06.2016 11:22 GÜNCELLEME 18.06.2016 14:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Etkinliğin eşcinselliğin normalleşmesi ve aile kurumunun değersizleşmesi için yapıldığına dikkatin çekildiği bildiride, yetkili makamlara yürüyüşün engellenmesi yönünde çağrı yapıldı.

İstanbul'da LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran'da yapılması planlanan yürüyüş, toplumun çeşitli kesimlerinden tepki görüyor. Bu kapsamda farklı görüşlerden 40'tan fazla Sivil Toplum Kuruluşu, yazılı bir açıklama yaptı.

Yayınlanan bildiride, "Bu çirkin ve ahlak dışı faaliyeti meşrulaştırmak için yürüyüşe 'Onur' kelimesi eklenerek eşcinsellik ve eşcinseller yüceltilmekte, yürütülen algı operasyonu ile toplum zihinsel olarak bu hareketi kanıksamaya hazırlanmaktadır" vurgusu yapıldı.

Açıklama kapsamınca, "Devletin yetkili makamlarını İzinsiz Tüm Etkinlik, Gösteri ve Yürüyüşü Engellenmesi konusunda göreve çağırıyor, sorumluluğa davet ediyoruz" çağrısı da yapıldı.

Bildiriye imza atan 40 STK şöyle;

Adalet Gönüllüleri Derneği (Adalet Der), Anadolu Eğitim Kültür Ve Bilim Vakfı, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Araştırma Ve Kültür Vakfı, Aydost Eğtim Kültür Ve Dayanışma Derneği, Aydost Spor Ve Gençlik Kulübü Derneği, Biriz Derneği, Birlik Vakfı, Diyanet-Sen Kadın Komisyonu, Eğitim – Bir Sen, Ekin Ve Nesil Derneği, Ender, Genç İHH (İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı), Genç Memur-Sen Ankara, Gönüllü Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği, Hayat Boyu Eğitim Derneği, Hukuk Ve Değişim Derneği, Hukukçu Kadınlar Platformu, Hukukçular Derneği, İGEDER– İnsani Gelişim Derneği, İHH Ankara, İLKDER– İlke Kadın İlim Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnfak Vakfı, Kardelen Vakfı, Mahrumlarla Ekonomik Ve Kültürel Dayanışma Vakfı –MEKDAV, Memur-Sen Kadın Kolları, ODTÜ MEBİVA – ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı, ÖĞDER - Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖNDER Ankara - İmam Hatip O. Mezunları Ve Mensupları Derneği, Öncüler Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, Süreyya Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği, Stratejik Düşünce Enstitüsü, Şehir Ve Medeniyet Derneği, T.KAD.BİR – Türkiye Kadınlar Kültür Ve Dayanışma Birliği Derneği, Türkiye Kadınlar Kültür Ve Dayanışma Derneği, Uluslararası Ekonomik Ve Kültürel İşbirliği Konfederasyonu, Uluslararası Gençleri Topluma Kazandırma Ve Eğitim Derneği, Vahdet Vakfı, Vefa İlim Kültür Derneği.

'Ramazan ayında yapılıyor'
Eşcinselliği bir yaşam felsefesi ve hayat tarzı olarak gören bu gruplar, bireysel tercihlerini toplumda geniş kitlelere yaymak ve normalleştirmek için dünyada uzun yıllardır yapılan bir eylemi Türkiye'de de gerçekleştirmekte; üstelik bu eylem Müslümanlarca kutsal sayılan Ramazan ayında yapılmaktadır. Ramazan ayının 15. Gününe denk gelen 21 Haziranda eşcinsel haftası başlatılması 26 Haziranda da eşcinsel yürüyüşü yapılması planlanmaktadır.

Bu çirkin ve ahlak dışı faaliyeti meşrulaştırmak için yürüyüşe Onur kelimesi eklenerek eşcinsellik ve eşcinseller yüceltilmekte, yürütülen algı operasyonu ile toplum zihinsel olarak bu hareketi kanıksamaya hazırlanmaktadır.

Sürekli olarak müzik, sinema, basın ve çeşitli ticari araçlarla eşcinsellik özendirilmekte, gençlere yönelik sosyal medya başta olmak üzere kullanılan yoğun propaganda dili ve rol modeller üzerinden eşcinsel olmak teşvik edilmektedir.

'Dayatma yapılıyor'

Nitekim bu çevreler Aile kurumunun içini boşaltarak değersizleştirmekte, bireyi ilahlaştırarak, bireysel her türlü hazzı teşvik etmekte, desteklemektedir. Kendilerini üçüncü cins ilan eden Lgbt (Lezbiyen,gay,biseksüel,trans) grupları bu çalışma ve gayretlerin sonucunda ortaya çıkmış; Türkiye başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında silahsız güçlerin ürettiği fuhşu teşvik eden sakıncalı örgütlenmelerdir.

İnancını yaşamak isteyen gençlere ise, özgürlük diyeti olarak eşcinselleri ve onların yaşam tarzını kabul etme dayatması yapılmakta; birlikte yaşama kültürü, farklılıkları kabul ve temel hak ve özgürlükler; günah işleme özgürlüğü, harama tahammül ve Anayasada yer almayan sınırsız bir hak ve özgürlükler manzumesi olarak dikte edilmeye çalışılmaktadır. Anayasa başta olmak üzere hiçbir yasal düzenleme, hiçbir inanç ve ahlak anlayışı toplumun temel dinamiklerini yıkmaya yönelik bu tür eylem ve faaliyetleri temel hak ve hürriyetler, sivil toplum hareketleri veya birlikte yaşama kültürünün bir tezahürü olarak kabul etmemektedir.

Netice itibariyle, bizler her kesimden sivil toplum temsilcileri olarak Türkiye toplumunu kendi milli manevi değerlerinden uzaklaştırmaya dönük eşcinsellik haftası ve yürüyüşü gibi yıkıcı ve tahripkar faaliyetleri onaylamıyoruz. Devletin yetkili makamlarını İzinsiz Tüm Etkinlik, Gösteri ve Yürüyüşü Engellenmesi konusunda göreve çağırıyor, sorumluluğa davet ediyoruz."

YORUMLAR 15
  • way be 7 yıl önce Şikayet Et
    Buna Benzer Toplantıları Referandumuma gidip millete sormalı ve ebediyete kadar halletmeli, Ben bir İslam ülkesinde böyle bir Ahlaksızlığa Karşıyım
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslüman Allahın yasakladığı şeyler karşısında hoşgörülü olamaz.onlarki iyiliği emreder kötülükten alıkoyar buyuruyor rabbimiz Kur'anı kerimde.unutulmamalıdır ki lut kavmi bunlar gibi eşcinseldi ve helak oldular.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yürüyen yürüsün Olurmu Allah ın lanetlediği bir sapıklığı bir müslüman engel olması lazım. sizden biriniz bir kötülük görürse onu eliyle gücü yetmezse diliyle ona da gücü yetmezse kalbinden buğz (sevmesin) bu ise imanın en alt mertebesidir diyen peygamber efendimizin bu uyarısını dinlemeli ve gereğini yapmalıyız
    Cevapla
  • Yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin yaşamaya bile haklari yokken birde yürüyüş düzenleyecekmiş.
    Cevapla
  • srmih 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıyameti yaklaştırmayın bire cinsi sapkinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor