Rize’de ilginç görüntü

Rize’nin İkizdere İlçesi Çağrankaya Yaylasında baz istasyonunun elektrik kablolarını taşıyan demir direkler eğrildi.

Rize’de ilginç görüntü
Rize’de ilginç görüntü
GİRİŞ 21.06.2016 18:48 GÜNCELLEME 22.06.2016 09:47
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 rakımlı Çağrankaya Yaylası'na çıkan vatandaşlar ilginç bir görüntü ile karşılaştı.

Baz istasyonu için bölgeye dikilen demir elektrik direklerinin bazılarının eğrilerek orta bölümden yan yattığı görüldü. Kapalı kablo ile elektrik taşıyan direklerin, büyük olasılıkla yıldırım düşmesi, ya da hortum nedeniyle eğrildiği sanılıyor.

YORUMLAR 66
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bölge Karadeniz, memleket bizim RİZE!!! Herşey olabilmesi mümkün arkadaşlar, bizim direkler bile insanımız gibi, zekası ağır geldi, tașıyamadı, olay bu kadar basit. :-)
    Cevapla
  • mert kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    kedidir kedi.
    Cevapla
  • By mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    Tartışmayı sonlandırın beyler bu durum hortum ve rüzgar sonucu oluşan girdabın belirli bir çizgide gidip zayıf direkleri bükmesi sonucu oluşur. taban malzemesi yük taşımaya uygun ama orta malzeme bükülebilir ince demirden oluşuyor.
    Cevapla
  • Çözdüm 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam çözdüm konuyu bu direklerdeki kablonun genleşmesi ve direklerin ters c şeklinde dizilmeleriyle oluşan gerilme kuvveti orta kısımdaki direklerin bükülmesine neden olmuştur örnek olarak c şeklinde yani düz değilde böyle yarım daire şeklinde direkler olduğu için tellerin gerilmesi ile orta noktaya uygulanan çekme kuvveti bu noktadaki direklere merkeze doğru bir kuvvet uygulamış ve direkler yatmıştır çünkü yarım daire şeklindeki bir kablo soğuk ile gerilip düzleşmeye çalışır
    Cevapla
  • çokçok iyi bilen 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler bildiniz
    Cevapla
  • adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    Behey gerzek.... alüminyumdan direk olsa kaça mal olur biliyor musun? Alümünyumdan kat kat daha dayanımlı, f,yatı kat be kat ucuz demir direk varken hangi akıl alüminyum direk kullanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?