İstanbul Cuma namazı saati 24 Haziran İstanbul namaz vakitleri

İstanbul Cuma namazı saat kaçta okunacak? İstanbul namaz vakitlerini ve ezan saatleri detayları haberimizde…

İstanbul Cuma namazı saati 24 Haziran İstanbul namaz vakitleri
İstanbul Cuma namazı saati 24 Haziran İstanbul namaz vakitleri
GİRİŞ 24.06.2016 10:45 GÜNCELLEME 24.06.2016 10:46

24 Haziran Cuma günü İstanbul namaz saatlerini ve ezan vakitlerini detayları olarak sizler için yazdık. İstanbul Cuma namazı saat kaçta okunacak? İstanbul namaz vakitlerini ve ezan saatleri detayları haberimizde…

24 HAZİRAN İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ

İmsak: 03:24

Güneş: 05:26

Öğle: 13:14

İkindi: 17:12

Akşam: 20:48

Yatsı: 22:40

İmsak: İstanbul sahur vakti, sabah namazı vaktini belirtir.
Güneş: sabah namazının bittiği vakittir. Güneş doğduğunda kerahet vakti girer. Güneş doğduktan yaklaşık 45-50 dakikalık sürede namaz kılmak mekruhtur. Daha sonra işrak vakti girer. Temkin vaktini diğer takvimler dikkate almadıkları için Müslümanların oruçları riske girmektedir.
Öğle: öğle namazı vaktinin girdiği saattir. 
İkindi: İstanbul ikindi namazı vaktinin girdiği saattir. Gökyüzü kızarasıya kadar kılınabilir 
Aksam: Aksam namazı vaktidir. İftar vakti aksam girer. Aksam saati gün batımını da belirtir.. 
Yatsı: Yatsı namazı vaktidir. Diğer takvimlere oranla 10 dakika sonra. Her ne olursa olsun, namazlarınızın kabulü için ve vaktinde eda edebilmek için sitemizdeki fazilet takvimini kullanmanızı tavsiye ederiz. 
İstanbul cuma namazı: Cuma namazı vakitleri öğle namazı vakti ile ayni zamanda girer. 
İstanbul bayram namazı: kurban bayramı namazı vakti - ramazan bayramı namazı vakitleri yaklaşık güneş doğduktan 45-50 dakika sonra (yani israk vaktinde) girer. 

Cuma namazı ezan saatleri bugün kaçta? Sorusu her hafta cuma günü olduğu gibi bu haftada cuma namazı kılacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cuma namazı vakitleri yıl içerisinde günün uzayıp kılmasına göre değişiklik göstermektedir. Cuma namazı saatleri cuma namazı için önem teşkil etmektedir. Cuma günleri öğle namazı ile birlikte kılınan cuma namazı için öğle ezanı saatleri kaçta okunuyor? Sorusunun cevabı da önemlidir. Üç ayları sonuna geldiğimiz ve Ramazan ayının da ortalarını yaşadığımız bugünlerde büyük bir huzurla kılınan Cuma namazı Müslümanlar arasında büyük önem taşımaktadır.

Cuma namazı saati günlerin uzamaya başlaması nedeniyle sürekli değişiklik göstermektedir. Cuma Namazı vakti, saatlerin ileri alınmasından sonra bariz bir değişiklik göstermiştir. Cuma namazı, geleneksel uygulamada öğle ezan okunduğunda camilere gidilerek dört rekât namaz kılınır. Namaz saatleri her gün ortalama aynı vakitlerde kılınıyor bu vakitler sadece Cuma günleri biraz erkene alınıyor. Cuma namazı, Cuma Hutbesi okunduktan sonra Öğle Namazı ile birlikte kılınmaktadır. Diğer günlerde öğle namazını camide kılamayan Müslümanlar Cuma gününün ayrı bir önem taşımasından dolayı öğlen namazını cuma namazı ile birlikte camide kılmaya özen göstererek camilere giderler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil