ABD'de FETÖ hakkında yolsuzluk soruşturması!

ABD'de FETÖ'yle ilişkili Harmony Okullarında yolsuzluk iddiasıyla ilgili Teksas Eğitim Ajansına ek şikayet başvurusu yapıldı

ABD'de FETÖ hakkında yolsuzluk soruşturması!
ABD'de FETÖ hakkında yolsuzluk soruşturması!
GİRİŞ 11.07.2016 23:18 GÜNCELLEME 12.07.2016 00:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD'de Paralel Yapı'yla ilişkili Harmony Okullarında yolsuzluk iddiasıyla ilgili Teksas Eğitim Ajansına yeni belgeler sunan Amsterdam&Partners LLP hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam, "18 milyon doların zimmete geçirildiğini öğrenmek sarsıcı." dedi.

Paralel Yapı'ya karşı ABD genelindeki hukuki dava ve soruşturmalarını takip eden Amsterdam&Partners LLP hukuk firması konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Fetullah Gülen'e bağlı olduğu belirtilen Harmony Okullarında 18,4 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ilgili Teksas Eğitim Ajansına yeni şikayet dilekçesi verildiğini bildiren Amsterdam, Paralel Yapı'ya bağlı sözleşmeli (charter) Harmony Okullarının emlak ve kiralama işlerini yürütmesi için kurulan Charter School Solutions (CSS) adlı firmanın okul yönetimiyle 18,4 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığı yönündeki bilgi ve belgeleri eyaletin ilgili birimi olan eğitim ajansına teslim ettiklerini kaydetti.

Görünüşte özerk olan CSS'nin, daha önce Harmony'de çalışmış bir yönetici tarafından idare edildiğini ifade eden Amsterdam, iki yapı arasındaki sözleşmelerde CSS'ye fazladan ödeme yapıldığının görüldüğünü aktardı.

KİRA BEDELİ YAPIM BEDELİNDEN FAZLA

Harmony'ye ait 6 inşa ve genişletme çalışması için okul yönetimi ile CSS arasında 44 milyon dolarlık sözleşme imzalandığını belirten Amsterdam, bu yeni yapıların okula kiralanması yoluyla toplamda CSS'ye 18,4 milyon dolarlık fazla ödeme yapıldığının altını çizdi.

Devletten eğitim yardımı alan bir okulun kendi emlak işleri için kurduğu bir firmaya yapım bedelinin bile üstünde kiralama bedeli ödemesini anlayamadığını kaydeden Amsterdam, "18 milyon doların zimmete geçirildiğini öğrenmek sarsıcı." ifadesini kullandı.

Amsterdam, 24 Mayıs'ta yaptıkları esas şikayet başvurusuna ilaveten verdikleri bu bilgi ve belgelerin, Gülen'in ABD'deki sözleşmeli okullarıyla ilgili önemli bir süreç olacağına inandığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • vaybe 7 yıl önce Şikayet Et
    Demeki gülen onlarin adami degil dava yilladir sürülüyor bide abd israil ajani olsa kac sefer yok ederdiler...
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe sendemi
    Cevapla
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yahudi firmasını hükümetimiz tuttu bu davaları açması için basında çıkmıştı.Babasının hayrına dava açmıyor firma.Madem israil ajanlığıyla suçluyoz niye israil firmasına dava açtırıyoruz kafayı mı yedik ne
    Cevapla
  • ucrun 7 yıl önce Şikayet Et
    bıktırdı bu adam ve hipnoz olmuş müritleri...
    Cevapla
  • Nou 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Amerika'nın adamı değiller miydi??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi