Cumhuriyet yazarından PKK'ya 'Bahoz' açıklaması

Cumhuriyet gazetesinin PKK sempatisi yine gün yüzüne çıktı.

Cumhuriyet yazarından PKK'ya 'Bahoz' açıklaması
Cumhuriyet yazarından PKK'ya 'Bahoz' açıklaması
GİRİŞ 12.07.2016 06:41 GÜNCELLEME 12.07.2016 06:59
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı - Haber7

Cumhuriyet yazarı, PKK’nın yayın organına konuştu, terörist Bahoz Erdal’ın ölmediğini söyleyip, hükümeti gündemi değiştirmekle suçladı.

PKK’lı terörist Bahoz Erdal’ın Suriye’de öldürüldüğüne yönelik haber, Cumhuriyet gazetesinde “iddia” şeklinde yer bulmuştu.

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi, “öldürüldü” ifadesini kullanmaktan da kaçınmıştı. Dahası var...

CUMHURİYET YAZARI PKK'YA YAKIN AJANSA KONUŞTU

Cumhuriyet’in Washington Temsilcisi ve yazarı İlhan Tanır, Bahoz Erdal meselesiyle ilgili PKK ve uzantısı PYD’ye yakınlığıyla bilinen Aranews haber ajansına bir açıklama yaptı.

PKK’lı teröristin öldürüldüğünün teyit edilmediğini söyleyerek, “bakın arşivlere, hemen hemen her yıl Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair son dakika haberleri göreceksiniz, elbette Bahoz Erdal’ın bulunduğu araç vurulmuş olabilir ama öldüğünü söylemek için erken” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİ YALAN HABER YAPMAKLA SUÇLADI

PKK yayın organına demeç veren İlhan Tanır ayrıca hükümeti de yalan haber yayıp, gündemi değiştirmekle suçladı ve terör örgütüne adeta umut aşılayan mesajlar verdi.

Tanır, “AK Parti hükümetinin gerçek olmayan zaferlere ihtiyaç duyduğunu hatırlamamızda fayda var, gündeki olumlu yöne çevirme ihtiyacı hissediyorlar, aksi halde sadece hükümetin dilediği özürleri, güvenlik zaaflarını, askeri başarısızlıklarını, dış politikadaki hezimetleri haber yapmak zorunda kalacaklar” diye konuştu.

Cumhuriyet yazarı İlhan Tanır’ın Türkiye’yi itibarsızlaştıran hatta PKK terör örgütünü yücelten açıklamaları, PKK’nın yayın organında “PKK komutanının öldüğü yalanlandı” başlığıyla verildi.

Cumhuriyet gazetesinin bu tavrı aslında bu ülkedeki PKK sempatizanlarının da deşifresine yol açtı. Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu bu duruma dikkat çekerek, “Bahoz Erdal'ın ölüm haberi bir test oldu. Kim PKK'nın yanında kim değil! Fena yakalandılar” açıklamasını yaptı.

Yine terörist Bahoz Erdal haberinin öğrettiği bir şey daha var. O da PKK ile PYD’nin aynı terör örgütü olduğu da tekrar ispat edilmiş oldu. PKK’lı terörist Bahoz, PYD’nin kalesi olarak bilinen Suriye’nin Kamışlı kentinde, terör kampında terör faaliyetleri yürütürken Suriyeli muhaliflerin hedefi oluyor. Bu gerçeği bugüne kadar “PKK ile PYD aynı değil” diyerek durumu inkar eden ABD ile Avrupa Birliğinin de yüzüne vurmak şart.

Peki Bahoz Erdal denen terörist öldü mü ölmedi mi?

Bu konuda ortada bir beyan var.

Suriyeli muhaliflerin açıklamasının dışında tarih ve yer belirtilerek gerekli tüm ayrıntılar var.

Dahası ortada teröristlerin aracının vurulma görüntüleri var.

Karşı taraf ne diyor?

“Ölmedi, görevinin başında” diyor.

Peki Suriyeli muhalifler eylemin görüntülerini çekip, yayınlarken; terör örgütü PKK neden teröristinin sağ olduğuna dair tek bir kare bile görüntü yayınlayamadı?

YORUMLAR 46
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    14 yıldır hiç bir akp linin yalan söylediğini duymadım.
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    hahaha bu iyiymiş güzel espri
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Hürriyet Sözcü Gazeteleri ve yazarları Şehitlerin,katledilen Bebelerin,Çocukların,Yetimlerin vebaline giriyorlar ve hala bu basının medyası okunuyor bunlara destek veriliyor vebale ortak olunuyor!!
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu gazetenin yazar ve sahipleri vebalden ne anlar, bunlarda Allah inancı varmı bunlar Türkmü müslümanmı esas bunu araştırmak lazım
    Cevapla
  • Se®kan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu gazeteleri okuyupta olayı farkedemeyenler ya gerizekalıdır yada terör yanlısıdır. Ortası yok
    Cevapla
  • sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet yazarı değil pkk fetö yazarı herif
    Cevapla
  • binali 7 yıl önce Şikayet Et
    adam baştan aşağı doğru konuşmuş, ne var ki dediklerinde???
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    İsmine bakılırsa.. neci olduğun belli!
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsini kandile göndereceksin orda istedikleri kadar pkk'lılara olan sevgilerini dile getirsin yazsın dursunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama