Darbeci askerler Yunanistan'a sığındı!

Yunanistan Devlet Televizyonu'nda yer alan habere göre; FETÖ Örgütü'ne bağlı 6 darbeci asker Yunanistan'ın Dedeağaç şehrine iniş yaptı.

GİRİŞ 16.07.2016 12:47 GÜNCELLEME 16.07.2016 17:59
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dedeağaç'a inen askeri helikopterdeki iki binbaşı, bir yüzbaşı ve beş er sığınma istedi. Yunanistan Devlet Kanalı ERT’nin haberine göre, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopter, Dedeağaç'a iniş yapmak için izin istedi.

Yunanistan FIR’ına girince 2 Yunan F16 eşliğinde iniş yapan helikopterde biri pilot, diğerleri asker olmak üzere sekiz kişi bulunuyordu. 

Atina Haber Ajansına göre, tamamı askeri personel olan 8 kişi arasında  3 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 başçavuş bulunuyor.

Acil iniş isteğinde bulunarak saat 11:51'de Dedeağaç Havalimanı'na  inen helikopterdeki 8 kişinin teslim olarak siyasi sığınma talebinde bulundukları  açıklanmıştı.

TÜRKİYE: DERHAL TESLİM EDİN

Olayın öğrenilmesi üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşından, sığınma başvurusunda bulunan askerlerin derhal Türkiye’ye geri verilmelerini talep etti.  Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain  askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi.

YUNANİSTAN CEPHESİNDEN JET AÇIKLAMA

Yunan yetkililerden konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İşbirliğine hazır olduklarını belirten Yunanistan cephesi, Türkiye ile görüşmelere başladı.

HELİKOPTER İADE EDİLECEK AMA...

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "16 Temmuz Saat 11.51'de Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan Kara Şahin tipi Türk askeri helikopterinin ivedilikle Türkiye'ye geri iade edilmesi planlanmaktadır" ifadesine yer verildi. Açıklamada helikopterde bulunan kişilerin siyasi sığınma taleplerinin de ilgili makamlarca değerlendirileceği belirtildi.

YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Yunan devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, ilgili  makamların Türk yetkilileriyle helikopterin iadesi için temasa geçtiğini  bildirdi.

Türk helikopterinin motor arızası nedeniyle acil iniş yapma talebinde  bulunduğunu anlatan Gerovasili, "Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan (Aleksis)  Çipras ve Savunma Bakanı (Panos) Kammenos ile temasa geçti. Çipras, talebin kabul  edilmesi talimatını verdi ve Türk helikopterine iki Yunan savaş uçağı tarafından  refakat edildi" ifadelerini kullandı.

Gerovasili, üniformalarındaki rütbelerini sökmüş olan bu kişilerin  gözaltına alındığını belirterek, "Helikopterdeki kişiler için uluslararası hukuk  tarafından öngörülen prosedür uygulanacak. Ancak ülkelerindeki anayasal düzene ve  demokrasiye karşı darbe girişimini içeren suçlamalar göz önünde  tutulacak."

KİMLİKLERİNİ GİZLİYORLAR

Öte yandan helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeciler kimliklerini gizliyor. Türkiye’deki askeri darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentindeki havaalanına inerek siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeci, Yunan polisince sorgulanıyor. Yunan polisinin 3 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 astsubay rütbesinde olduğu bilgisini verdiği darbeci askerlerin kimlikleri açıklanmadı.

APOTLETLERİ SÖKEREK TESLİM OLDULAR

Helikopterdeki 8 asker, kıyafetlerindeki apotletleri sökerek teslim oldu. Yunan polisi tarafından havaalanında ilk sorguları yapılan darbeciler ülkeye siyasi iltica talebinde bulundu. Bir süre havaalanında bekletilen 8 darbeci, daha sonra kent merkezindeki Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Darbecilerin son derece bitkin ve perişan oldukları dikkati çekti.

Halen Dedeağaç Havaalanı’nda bekletilen helikopterin Türkiye’den gelecek özel ekip tarafından teslim alınarak geri götürülmesi için Yunan hükümetiyle görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Yunan polis kaynakları irtica talebinde bulunan darbecilerin sorgularında ısrarla kimliklerini açıklamaktan kaçındıklarını ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili olarak yerel güvenlik güçlerinin bilgi vermesini yasaklayıp görüşmelerin iki ülkenin bakanlıkları düzeyinde yapılması konusunda uyarı yaptı.

YORUMLAR 54
  • helikopter 7 yıl önce Şikayet Et
    helikopteri iade ediyorlar ama askerleri vermiyorlar !!!!
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    İdamı bekliyoruz. böyle insan görünümdeki hayvanlar ölsün
    Cevapla
  • Serhat Korkmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanistana inmezlerdi inmesine de. amerika yada daha uzak bir ülkeye yakıtları yetmedi sanırım. onları en iyi mısır kamufle ederdi. ne de olsa onların kardeşi mısırdakiler.
    Cevapla
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Arslan Milletmisiz Dünyayi Titrettik Allah Allaaaah.
    Cevapla
  • Ayder 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo gomşu en doğru hareketi yapmışsınız bu gün bana yarın sana....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi