Erol Olçak ve oğlu nasıl şehit edildi?

Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu darbe girişiminde Boğaziçi köprüsünde şehit edildi. Peki Erol Olçak ve oğlu nasıl şehit edildi?

GİRİŞ 17.07.2016 13:00 GÜNCELLEME 17.07.2016 13:37
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısı olan Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde halkın üzerine açılan ilk ateş sonucu hayatını kaybetti.

Askeri darbe girişiminin ardından ellerinde bayraklarla İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne giden Erol Olçak, askerlere 'yaptıklarının doğru olmadığını ve Türk askerinin vatandaşı ile karşı karşıya gelmemesi gerektiğini' söyleyerek yanındaki grupla vatandaşlık görevini yerine getirmek istemişti. Ancak zırhlı araçların üzerine monte edilen silahlar bir anda hedef gözetmeksizin halkın üzerine ateş etmeye başladı. Bu ilk ateş sırasında Olçak ve 16 yaşındaki oğlu kurşunların hedefi oldu.

Vücuduna üç mermi isabet eden Erol Olçak ağır yaralı olarak hastaneye yetiştirilmeye çalışırken oğlu ise kolundan girip kalbine saplanan mermi ile şehit oldu.

CENAZELERİ İKİNDİDE KALDIRILACAK

Olçak ve oğlunun cenazesi bugün Altunizade'deki İlahiyat Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda torprağa verilecek.

BAŞINDAN BERİ ERDOĞAN'IN YANINDAYDI

Olçak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isimdi. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana AK Parti'nin reklam kampanyalarını ve tanıtım çalışmalarını yürütüyordu.

Hayatını kaybeden Arter Ajans'ın sahibi Erol Olçak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993'te, İstanbul İl Başkanlığı döneminde tanışmıştı. O tarihten beri birlikte çalışıyorlardı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • Ilker özen 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc gani gani rahmet eylesin Yuce Mevlam Peygamber efendimiz Hz.MUHAMMED SAV.efendimize komsu eylesin geride kalanlara sabır versin... Cok zor
    Cevapla
  • Fatih güney 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ŞEHADETİNİZİ kabul etsin.EFENDİMİZE komşu olasınız.
    Cevapla
  • 38.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim merhameti ile muamele eylesin.Yattığı yer nur olsun...
    Cevapla
  • ÖMER 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, şehitler ölmez...
    Cevapla
  • çankırılı18 7 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun allah onun gibilerden razı olsun resulullah komşusu olsun artık şu vatan hayinlerine kesinlikle idam cezası gelsin yoksa bu yürekler soğmaz allah türkiyenin ve türk milletinin yar ve yardimcısı olsun tsk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!