2 Harbiyeli’ye şok mangası

14 yaşında girdikleri askeri liseden Kara Harp Okulu’na kadar gelen iki Harbiyeli ‘Şok Mangası’ operasyonlarında yaşadıklarını anlattı.

2 Harbiyeli’ye şok mangası
2 Harbiyeli’ye şok mangası
GİRİŞ 23.07.2016 04:08 GÜNCELLEME 23.07.2016 04:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hasan Dağ (26) ve Semih Battal (25) 2005 yılında girdiği askeri lisenin ardından 2009 yılında gittikleri Kara Harp Okulu’nda FETÖ üyesi komutanlardan mobbing ve işkence gördüklerini öne sürdü.

AĞIR EĞİTİME MARUZ KALDIK

Kara Harp Okulu’na kayıt için gittiği günden itibaren eğitim adı altında çok ağır eğitime maruz kaldığını ve bunların bir yıldırma politikası olduğunu belirten Battal şunları söyledi:

“Bunlar eğitim mi değil mi diye şimdi düşündüğümde hepsinin bir bezdirme işi olduğunu gördüm. O dönemde okulda görev alan yönetim kadrosundaki tüm subaylar vatana ihanetten gözaltına alındı. Aldığım duyumlara göre tutuklanmışlar.” Battal şöyle devam etti: “Sivil liselerden kampa katılanlar gölgede otururken biz güneşin altında çıplak ayakla koşturuyorduk. Atatürkçü, milliyetçi ve çağdaş düşünceye sahip arkadaşlarım ve ben okurken bu yapıyı hissediyorduk ve hiçbir zaman saygı duymadık. Bazı öğrenciler sürekli bir şeylerden mahrum tutuluyordu.” 

ÜZERİMİZE BASKI VARDI

 Askeri lisede Gülen cemaatinin derslerde ‘zararlı cemiyet’ olarak okutulduğunu vurgulayan Dağ da şunları kaydetti:  

“Bunların silahlı kuvvetler içine sızmaya çalıştığı yönünde ön bilgimiz vardı. Bu duruma gelineceğini düşünmemiştik. Üzerimizde baskı vardı ve ayrımcılığa maruz kaldık. 2 yıl dayandım ve bunun bir eğitim olduğunu düşünüyordum. Devre arkadaşlarımın yüzde 90’ının kalmadığını gördüm.

Aynı durum Hava Harp Okulu’nda da geçerliydi. Bu tutuklananlardan bizim komutanlarımız olanlar vardı.  Bu süreç sonunda tazminat borcu altında kaldık. Benimle birlikte 3 bin arkadaşım mağdur. Bırakmasaydım 30 Ağustos’ta üsteğmen olarak görev yapacaktım.”

129 bin lira tazminat

Battal (solda) ve Dağ, okulu bıraktıkları için 129 bin TL’lik tazminata mahkum oldu. Battal, kendileri gibi 3 bin kişinin de aynı kaderi paylaşarak borç batağına saplandığını vurguladı.

YORUMLAR 1
  • rasim 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristlere ve terör örgüt lerine sert cezalar olmadığından her an herşey olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü