FETÖ'nün yazarlarından tarihi darbe itirafı

Daha önce siyasileri ve milleti darbeyle tehdit eden FETÖ'cü yazarlar, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu itiraf etti.

FETÖ'nün yazarlarından tarihi darbe itirafı
FETÖ'nün yazarlarından tarihi darbe itirafı
GİRİŞ 25.07.2016 21:54 GÜNCELLEME 26.07.2016 07:45
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

15 Temmuz öncesi FETÖ'nün savunuculuğunu yapan Ahmet Turan Alkan​​, Mehmet Altan​​ ve Ali Bulaç​, darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinin ardından bir süre bekledi ve ardından sırayla darbe karşıtı yazılar yayınladılar.

17/25 Aralık'tan sonra AK Parti'ye karşı askeri göreve çağıran ve Erdoğan'ı idam ile tehdit eden Mümtaz'er Türköne​​ ise başarısız darbe karşısında fikir değiştiren ilk isim olarak öne çıktı.

AHMET TURAN ALKAN YAZMAYI BIRAKTI

Ahmet Turan Alkan, Gülen'in talimatını tam olarak yerine getirmek için yazarlığı bırakacak kadar ileri gitti. Alkan son yazısında, "En başta aşırı derecede yorulmuş zihnî selâmetim olmak üzere ailemin, yakınlarımın ve dostlarımın zihnî selâmeti nâmına siyasi yorum ve eleştiri ihtiva eder tarzda yazı yazmayı terkediyorum. Eğer becerebilirsem ve fırsat bulursam bundan sonra sadece okumak ve belki edebî ve ilmî çeşnide şeyler yazmakla uğraşmayı ümid ediyorum" diyerek FETÖ'cü okurlarına veda etti.

MEHMET ALTAN: DARBECİLER FETÖ'CÜ

Mehmet Altan, FETÖ'nün cuntacı askerlerini direkt açık etti ve varlıklarını kabul etti. Altan, darbe girişiminden günler sonra "Darbecilerin önemli bir kısmının FETÖ'cü olduğu da anlaşılıyor" tespitini yaptı.

ALİ BULAÇ: GÜLEN'İN BU İŞİN İÇİNDE OLDUĞUNA DAİR SOMUT EMARELER VAR

FETÖ ile olan birlikteliği İslamcı camiada çok tartışılan ve bu duruşundan taviz vermeyen Ali Bulaç, Fethullah Gülen Grubu'nun bu girişimin içinde olduğuna dair somut emarelerin olduğunu ifade etti. Bulaç, internet sitelerine gönderdiği açıklamasında "Amerikan destekli darbe" tabirini de kullandı.

MÜMTAZER TÜRKÖNE'DEN 17 TEMMUZ'DA YENİ MESAJ

FETÖ'nün keskin kalemlerinden Mümtaz'er Türköne'nin darbe girişiminden hemen sonra kaleme aldığı yazıda, ait olduğu gruba dair hiçbir eleştiri getirmezken, ordu içinde paralel bir yapılanma olduğunu belirtti. Daha önce TSK'ya AK Parti iktidarına karşı darbe yapması için akıl veren Türköne, 17 Temmuz günü şu satırları yayınladı: "Devletin diğer birimlerinde olduğu gibi birden fazla kanun ve hiyerarşi düzeninin dışında yapılanma olduğu belli. Halka kurşun sıkacak kadar ileri gitmek için paralel dünya görüşünün ötesinde öfke ve nefretin belirlediği bir ruh ikliminin paylaşılması gerekir." 

YORUMLAR 101
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sizi kamufle etmeye yetmez.
    Cevapla
  • Mü'min 7 yıl önce Şikayet Et
    17-25 Aralıktan sonra kim paralelle ilişiğini kesmediyse bundan sonra söyleyecekleri hiçbir şey samimi değildir. Çevremde döndüğünü söyleyen bir sürü hain var. Bir ihbar hattı açmadılar ki isimlerini söyleyeyim.
    Cevapla
  • doğrucu davut 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar pazarlamacı, vitrindekiler ve bu adamlara dokunulmadıkça nasıl bir adaletten sözedilebilir. Diyebilirler ki pişman e o zaman sorarlar 21000 öğretmenin lisansını neye göre iptal ettniz diye?
    Cevapla
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet altan,turköne ve ali bulaç tutuklansin!!!
    Cevapla
  • mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    sefil yaratıklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor