Karayılan ve Bayık hakkında yakalama kararı!

Murat Karayılan ve Cemil Bayık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 159’ar yıl hapis cezası istemiyle dava açılıp yakalama kararı çıkarıldı.

Karayılan ve Bayık hakkında yakalama kararı!
Karayılan ve Bayık hakkında yakalama kararı!
GİRİŞ 22.08.2016 15:57 GÜNCELLEME 22.08.2016 15:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Adana’da 31 Temmuz 2015’te polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar’ın öldürülmeleriyle ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı çalışmasını tamamladı.

Yürütülen soruşturma sonucunda saldırıyla bağlantıları olduğu saptanan Karayılan ve Bayık hakkında ‘kasten öldürme’, ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’, ‘izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma’ gibi suçlamalarla Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Haklarında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 159’ar yıl hapis cezası istenen sanıklar için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılırken, olayın gerçekleştirilmesinde doğrudan katkıları olan ancak henüz kimlikleri tespit edilemeyenlerle ilgili de soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede şöyle dendi:

“Şüphelilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Avrupa Birliği ve birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanınmış olan PKK terör örgütü yöneticiliğini sürdürmeleri ve bu konuda örgütle ilişkilerinin olmadığına dair kamuoyuna yapmış oldukları herhangi bir açıklamanın bulunmaması, şüphelilerin olay tarihine yakın tarihlerde yapmış oldukları tespit edilen açıklamalar, olayın gerçekleştirilme şekli ve hedef alınan yerin ilçe emniyet müdürlüğü olması, şüphelilerin, örgüt ve üyeleri üzerindeki hakimiyetlerini gösteren ve kolluk tarafından tespit edilen bilgiler dikkate alındığında soruşturma konusu terör eyleminin gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.”

YORUMLAR 13
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha yenimi bu karar
    Cevapla
  • FAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende çok şaşırdım. Bu güne kadar hakların işlem yapılmamış mı?
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    seneler önce verilmemişmiydi yakalama kararı ? artık yakalayın şu it sürülerini ve abd'yi incirlikten atın , hdp'yide sürekli milletin mitinglerine katılsaydı diye çağırmayın çünkü hainler ve teröristlerin mecliste milletin arasında işi yok
    Cevapla
  • bsn 7 yıl önce Şikayet Et
    gül gül öldüm: ) bu karar yeni mi saka mi yoksa
    Cevapla
  • gaffar 7 yıl önce Şikayet Et
    bahoz erdal ne oldu.darbe girisimi yuzunden unutulmasin.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bahoz geberdi.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Sakami bu simdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki