İç karışıklık planı: Mescitleri bombalayacaklardı!

İzmir’de düzenlenen operasyonda, el yapımı bombalarla ibadethaneleri hedef alarak iç karışıklık planlayan iki terörist yakalandı.

İç karışıklık planı: Mescitleri bombalayacaklardı!
İç karışıklık planı: Mescitleri bombalayacaklardı!
GİRİŞ 24.08.2016 08:38 GÜNCELLEME 24.08.2016 08:38

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından, Türk-Kürt, Alevi-Sünni ve laik-antilaik çatışmalarını körüklemeye çalışan ‘üst aklın’, iç karışıklık için İzmir’de devrimci teröristlere mescit bombalattığı belirlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından, ‘üst aklın’ Türkiye’de Türk-Kürt, Alevi-Sünni ve laik-antilaik çatışmalarını körüklemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. FETÖ üzerinden darbe girişiminde başarılı olamayan dış güçler, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek için PKK-PYD ve DAEŞ piyonlarını öne sürdü. FETÖ-PKK-DAEŞ ittifakı Diyarbakır, Elazığ, Van ve Bitlis’te güvenlik güçlerine yönelik saldırıların ardından son olarak Gaziantep’te doğrudan sivilleri hedef aldı. 29’u çocuk 54 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla etnik gerginlik körüklenmeye çalışıldı. Terör nöbetini FETÖ ve PKK’dan devralan DAEŞ’in bu kanlı eylemdeki amacı doğrudan iç savaş çıkarmaya yönelikti. Ama kirli oyunları bir kez daha bozuldu. Devletin milletiyle bütünleşmesi ve bölge halkının sağduyulu tutumu, büyük tuzağa “dur” dedi.

HÜCRE EVE OPERASYON

Gaziantep’teki alçak saldırıda amaçlarına ulaşamayan üst aklın yeni saldırılar planladığı ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Menemen ilçesine örgüt üyeleri tarafından kullanıldığı belirlenen eve operasyon düzenledi. Operasyonda Devrimci Parti üyesi teröristler Roni Ditın Gören ve Mert Pekgöz gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise örgütsel doküman ele geçirildi. Teröristlerin Buca’daki Selahattin Eyyübi Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin mescidi ile Karşıyaka’da Şemikler Beyaz Lale Derneği’ne el yapımı patlayıcı ile saldırdıkları belirlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak