Türkiye süre verdi! İki günleri var!

IŞİD’e yönelik Cerablus bölgesinde kapsamlı harekat sürerken, diğer terör örgütü YPG'ye nefes aldırılmıyor.

Türkiye süre verdi! İki günleri var!
Türkiye süre verdi! İki günleri var!
GİRİŞ 27.08.2016 19:46 GÜNCELLEME 27.08.2016 19:47
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cerablus’ta kontrolü sağladıktan sonra kentin batısı, güneyi ve güneydoğusunda tank ve zırhlı birlikler desteğinde kapsamlı harekâta devam eden TSK desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerleyişi sürerken 15 kilometrelik alan kontrol altına alındı.

Bölgede yaklaşık 30 köy IŞİD’den temizlenirken, harekatın nihai amacının El Bab’dan sonra Cerablus’a 70 kilometre mesafede bulunan Mare’nin ele geçirilmesi olacak. Mare’ye kadar gerçekleştirilecek operasyonla PYD’nin Kobani-Afrin kantonlarının birleşmesi engellenecek. Bu kapsamda ÖSO güçlerinin Bab bölgesine yönelik devam eden operasyonlara Türk savaş uçakları da hava bombardımanları ile destek veriyor. Uçaklar köylerin giriş ve çıkışları ise stratejik noktalardaki IŞİD hedefleri vuruldu.

YPG’YE İKİ GÜN SÜRE

ÖSO’nun Cerablus operasyonuna katılan 23 yaşındaki Useme Derde ise ÖSO askeri yönetiminin YPG ve DSG güçlerine, bölgeden çekilmesi için iki gün süre verdiğini söyledi.

ÖSO güçlerinin YPG’nin konuşlandığı Til Emerne köyünün dışında mevzilendiğini belirterek, "İçeride 2 binden fazla savaşçı var. IŞİD, hiç çatışmadan kaçıp gitti. El Bab ve Zoğar köyüne doğru kaçtılar. Zoğar Cerablus’tan bir iki kilometre kadar batıda kalıyor, şu anda orada savaş var. Cerablus’ta kalanlar ise ya öldürüldü ya da tutuklandılar. Bundan sonra inşallah YPG de kaçıp gidecek. Hayatımızda çok şey değişecek. Biz, Türkiye askerlerinin desteği ile Menbiç’e doğru Til Emerne köyüne kadar gittik ve o köyün yakınlarında durduk. Orada 200 kadar YPG’li varmış, bugün verilen süre dolacak. Şu anda içeride 3 bin kadar savaşçımız var. Her türlü silahımız da mevcut" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 57
  • Batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Halkı birbirine dusuremedikleri için dahada kudurup halka saldırıyorlar
    Cevapla
  • ülkem 7 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKE olarak 50 senedir bunlarla kafirlerle savaşıyoruz bunların silahları kafirlerden geliyor biz de savaşcı bir milletiz onun hesabını yapmıyorlar ALLAH Bizimledir bizi ne bölebilecekler çünkü düşmanımız aynıdır kardeşi kardeşe kırdıramıyacaklar yeterki bizler provakötörlere kanmıyalım maymun bellidir bizim birlik bütünlügümüz ay yıldızlı bayragımızda mevcuttur oda imanımızdır ALLAH ÜLKEMİN YAR YARDIMCISI OLSUN GAZAMIZ MUBAREK OLSUN İNŞALLAH
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten ışid diye bir şey yok ki! oradan buradan adam topladılar. Sonra kahraman! ypg liler binlerce kişiyle önceden yüzlerce sorti yapıldıktan sonra 3 5 kişinin üstüne gidip sözde orayı ele geçiriyordu. abd nin çocukça komik tiyatro oyunlarından biri. Şeytanın oyunu zayıf ama sıkıntı Müslümanların hareket etmemesinde!
    Cevapla
  • 0307 7 yıl önce Şikayet Et
    Iki gün sonra dümdüz olacaklar allahın izniyle pkk nın köpekleri sabredin.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsaallah 200 ünunde hiç kayıp vermeden leşini serersiniz
    Cevapla
  • Fati 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıra pkk ve yandaşları na ve meclisteki pkk kılarak gelecek .kim bu vatanı bölmek istiyorsa tesbit eğilip yok edilecek inşallah.hadi hükümet boş konuşma bitirin işlerini .idamı unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti