‘Başı açık kadınla evlenmek caiz midir?’

H.K. isimli vatandaş, 8 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Sorular Komisyonu’na, “Başı açık kadınla evlenilebilir mi?”, “Türban altına pantolan giyilebilir mi?” sorularını yöneltti..

‘Başı açık kadınla evlenmek caiz midir?’
‘Başı açık kadınla evlenmek caiz midir?’
GİRİŞ 12.01.2007 05:30 GÜNCELLEME 12.01.2007 05:30

Dini Sorular Komisyonu verdiği yanıtta, ergenlik çağına gelmiş Müslüman kadınların, vücudun el, yüz ve ayakları dışında kalan kısımlarını, evli oldukları erkek yanında, vücut hatlarını ve rengini göstermeyecek bir elbise ile örtmelerinin emredildiğini söyledi.

İslam dinini tesettüre önem vermekle birlikte, örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girilmediğini, bunun örf ve adetlere bırakıldığını vurguladı. Dinin örtünme emrini inkar etmediği “başı açık olan Müslüman bir bayanla evlenmek caizdir” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şeffaf olmaması, vücut hatlarını belli etmemesi kaydıyla bayanların manto, pardesü gibi kıyafetlerinin altına pantolon giymelerinde sakınca olmadığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye onu 'İncinmişsin' videosu ile tanımıştı! Cansız bedeni bulundu...
Meloni'den Filistin'i tanımak için 2 şart! "Koşullar sağlanırsa harekete geçeriz"