Türk hacı adayları Arafat'ta

2 milyonu aşkın hacı adayının Arafat'a çıkmak için yolculuğu sürerken, Türk hacı adaylarının intikali tamamlandı.

GİRİŞ 11.09.2016 09:31 GÜNCELLEME 11.09.2016 11:05

Hacı adayları, Suudi Arabistan'ın Hac ve Umre Bakanlığı'nın 2016 hac organizasyonu kapsamında belirlediği kurallar çerçevesinde araçlarla Arafat'a doğru yola çıktı. Hacı adaylarının büyük bölümü önce Mina'ya geçti. Hacı adayları, burada geceyi geçirdikten sonra yarın sabah Arafat'a doğru yola çıkacak.

Hacı adaylarının büyük çoğunluğu menzillerine otobüslerle intikal etti. Kimi hacı adaylarının yürüyerek başladığı yolculuğu da geç saatlere kadar sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarını otobüslerle Arafat'a taşıdı. Öğle saatlerinde başlayan Arafat'a hareket, saat 23.00'e kadar devam etti. Arafat'a ulaşan Türk hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan klimalı çadırlara yerleşti.

Akşam ve yatsı namazlarını Arafat'ta kılan Türk hacı adaylarından bazıları, Hz. Adem ile Hz. Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in veda hutbesini okuduğu Rahmet Tepesi'ne çıkarak dua etti, bazıları da yarın sabah namazıyla başlayacak Arafat Vakfesi için dinlenmeye çekildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi