Beşikdüzü için karar verildi!

Beşikdüzü’nde meydana gelen sel felaketinin ardından temizlik çalışmaları başladı.

Beşikdüzü için karar verildi!
Beşikdüzü için karar verildi!
GİRİŞ 23.09.2016 10:02 GÜNCELLEME 23.09.2016 10:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün meydana gelen selde çöken evin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Fatih Oğuzhan toprağa verildi.

2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, bir kişinin de kayıp olduğu belirtiliyordu. Kayan toprak kitlesinin altında kalarak kaybolan muhtar Muhammet Angın’ın eşi Gülten Angın’ın cesedine de dün yapılan çalışmalarda ulaşıldı. Böylelikle ölü sayısı 3’e yükseldi.

Bölgede temizleme çalışmaları başlatılırken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. 

"KOT KALDIRILMALI"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli altyapı sisteminin kaldıramayacağı kadar yağış düştüğünü belirterek, “Normalde 85 kilo olan metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilo düştü. Altyapının buna dayanması mümkün değil” ifadesini kullandı. 

Bir gazetecinin, Beşikdüzü’nün 7 dere üzerine kurulu bir ilçe olduğu, TOKİ’nin bir proje planlandığı, afetin de bundan önce yaşandığını belirterek görüşlerini sorduğu Canikli, son dere ıslahlarının tamamının hemen hemen bitirilmiş vaziyette olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi: “Beşikdüzü için söylüyorum; bu şehrin kotunun kaldırılması gerekiyor. Şehirleşme sıkıntısı o kadar büyük boyutlarda ki bu gördüğünüz caddenin boydan boya tümüyle kaldırılması gerekiyor. Yol kotuna getirilmesi gerekiyor, en az 3-4-5 metre. Yol kotuna getirmediğimiz sürece buna benzer afetlerde bu manzaralarla karşı karşıya kalırız.” 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • iyon 7 yıl önce Şikayet Et
    her işte büyük düşünülmeli bunun yarınıda var.
    Cevapla
  • 10.köylü 7 yıl önce Şikayet Et
    ilçeyi yıkacağınıza,dere yataklarını 3 metre genişletip,2metre derinleştirin.al sana 200 yıllık çözüm.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    dere yataklarına ev yapılmış, yıkmadan nasıl genişleteceksin.. derinleştirmek işe yaramaz, deniz seviyesinin altına düştüğü içi debiye faydası olmaz! Yıkmışken komple yıkmak gerek ve kotu yükseltmek doğru çözüm.. tabii bu arada alt yapıyı daha büyük ölçekte yapmalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri