Aşiretlerden dikkat çeken ikinci darbe açıklaması

Diyarbakır'da bir araya gelen bazı Kürt aşiretler, 'İngilizlerin bazı Kürt aşiretlerinin borçlarını ödediği'ne yönelik iddialara, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Aşiretlerden dikkat çeken ikinci darbe açıklaması
Aşiretlerden dikkat çeken ikinci darbe açıklaması
GİRİŞ 02.10.2016 19:34 GÜNCELLEME 02.10.2016 19:44
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Çınar ilçesine bağlı Yarımkaş Mahallesi'ndeki bir evde verilen yemekte bir araya gelen bazı aşiret üyeleri, yemeğin ardından yaptıkları basın açıklamasıyla, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un gündeme getirdiği "İngilizlerin Kürt aşiretlerinin borçlarını ödediği" iddialarını yalanladı.

"BİRİLERİNE MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR"

Metinan aşireti adına konuşan Reşit Akıcı, gündeme getirilen iddiayla birilerine mesaj verilmek istendiğini ileri sürdü.

İngiliz ajanlarına, "Gelin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Kürt aşiretlerinin içine girin, para verin ve onları satın alabilirsiniz" mesajının verildiğini öne süren Akıcı, şunları kaydetti:

"KİMSE DEVLET İLE BU AŞİRETLER ARASINA GİREMEYECEK"

"Türkiye'yi ve Kürt aşiretlerini karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu tertemiz insanların onurlarıyla, duygularıyla hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Kimse devlet ile bu aşiretler arasına girmemeli, giremeyecekler. Biz kendimizi ne İngilizlere ne Fransızlara bugüne kadar hiç satmadık, satmayacağız da. Atilla Uğur da Doğu Perinçek de bunu çok iyi bilmelidir. Gitsin, daha önce 1991'de Abdullah Öcalan ile ne pazarlıklar yapılmıştı, gene o pazarlıkları yapsınlar. Onlara para versinler, İngilizlerden onlara silah satsınlar, yine onlara versinler."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Ankara'da 56 aşiret üyesiyle bir araya geldiklerini dile getiren Akıcı, pazartesi günü tekrar Ankara'da buluşup, iddia hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

"TEKRAR BİR HUZURSUZLUK PEŞİNDELER, BİZ DEVLETİMİZE VE HÜKÜMETİMİZE BAĞLIYIZ"

Şahinan aşireti üyesi Mehmet Sait Gülçer ise bölgedeki aşiretlerin İngiliz ajanlarıyla para karşılığı bir şeyler yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Aşiretlerin böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini ifade eden Gülçer, "Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlerin yüzde 90'ı devletine, hükümetine bağlı aşiretlerdir. Kimse bu aşiretleri kötüleyemez." dedi.

İddia sahibinin İngiliz, ABD veya herhangi bir devletin ajanı olduğunu ileri süren Gülçer, "Devletine bağlı olan bu aşiretleri nasıl lekeliyorsun? Bu ülkenin içine fitne sokmak için tekrar bir huzursuzluk peşindeler. Amaçları budur." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • cihan kon 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların hak olan dili inancı kultur gelenek yasak inkarçı olmasa sosyal bir düzen adelet saygı saygı olsun Allahın izni ile kimse bü ülkede fitneliği kolay sokmaz islam gibi yaşansa dünya bir musafir hanedir bir ömür bir asırdır ot mevdimliktir ırkçılık faşizanlık bir hadtalık viroztur bunlardan kaçınmaklazim islamda bunlar yok hiçbir dinde yok türk ülkemizin ismidir yaşayanin hetkesin ismi vatanımız evimiz başka gideceğimuz yeryok
    Cevapla
  • mükerrem 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu aşiretin ne olduğunu bilmeyen herkes konuşmuş. Aşiretler zayıfladığı için pkk güçlendi. Lütfen bilip bilmeden konuşmayın. Edirneden Mardin hakkında ahkâm kesiyor adam yahu. Aslında bilmediği aklındaki aşiretçilik en çok trakyada var. Örneğin CHP aşireti, rakı içki aşireti vs. 5 yıl trakyada çalıştım ( Keşan, ipsala, Edirne, enez, Lüleburgaz, Kırklareli, Tekirdağ, vs..) Trakya kadar bağnaz (doğruya gözlerini kapatan) bir yer görmedim. Ege bölgesi bile trakyada daha ileri goruslu.....
    Cevapla
  • DİYAR I BEKİR 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim satacak bi vatanımız yoktur.paraylada ölçülmez.pkk ya karşıda aynı tavrı alsınlar diyenlere içimizdeki devlet paraleldi.onlar yerleştirdi bu hainleri buralara ondan sustuk.devlet olmayınca yapacak bişey yok ALLAH kimseyi devletsiz bırakmasın bu açıklamalar bizi yaralıyor susmuyoruz arkasındayız devletimizin
    Cevapla
  • toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğin cevap çok güzel. Allah birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece darbeye karşı değil, teröre karşı da görelim bu güvenilir tavırlarını....
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    darbeyi terörden saymıyorsun galiba dostum. 15temmuz darbesinden ala terör oldu mu bu ülkede?
    Cevapla
  • ZAHİD 7 yıl önce Şikayet Et
    HELAL Olsun,selam olsun vatansever maneviyatlı Kürt kardeşlerimize.Birlikte büyük TÜRKİYE'yi inşaa edeceğiz Allah'ın izniyle inşallah.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...