Cumhurbaşkanı Erdoğan Erhan Afyoncu'yu atadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erhan Afyoncu'yu atadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erhan Afyoncu'yu atadı!
GİRİŞ 04.10.2016 22:56 GÜNCELLEME 05.10.2016 00:41
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 5'inci maddeleri uyarınca, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın önerdiği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın uygun gördüğü adaylar arasından Prof. Dr. Afyoncu'yu atadı.

Milli Savunma Üniversitesi nedir?

15 TEMMUZ'DAN SONRA KURULDU

Millî Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu. Üniversitenin eğitime 2017-18 eğitim dönemi ile birlikte başlaması planlanıyor.

15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrasında gündeme gelen askerî kurumların yeniden organize edilme sürecinde askerî okullar da bu kapsama alındı.

FETÖ'nün sızdığı TSK'nın astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Heybeliada Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile kapatılarak tüm öğrencilerin ilişiği kesildi.

Aynı kararname ile bu okulların kapanmasıyla oluşacak subay ihtiyacını karşılayan öğretim kurumu boşluğunu doldurmak amacıyla önlisans, lisans ve lisansüstüdüzeylerinde eğitim verecek olan Millî Savunma Üniversitesi kuruldu.

YORUMLAR 45
  • SAİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Erhan Hoca değerli bir tarihçi, iyi bir akademisyen
    Cevapla
  • sabahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş süper tarihçi
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlı etsin İnşallah... TOKAT
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlı etsin İnşallah... TOKAT
    Cevapla
  • idris 7 yıl önce Şikayet Et
    sevgili vatan sever kardeşlerim her işin başı tarih şuuru ile başlar şair ne demiş" bize düşman olanlara akıl danışmak şeytana cennetin yolunu sormaya benzer " allah yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!