Kendini patlatan bombacıların asıl hedefi!

Ankara Haymana yolu üzerinde kendilerini patlatan PKK'lı teröristlerin asıl hedeflerinin Kızılay ve Ankara Emniyet Müdürlüğü olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 12.10.2016 06:27 GÜNCELLEME 12.10.2016 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Ankara Haymana yolunun 9. kilometresinde polis ekiplerinin fark ettiği PKK'lı teröristler, kendilerini patlatmıştı. Ölü geçirilen teröristlerden Harun Aslan'ın kimliğinin netlik kazanmasının ardından kadın teröristin kimliği de belirlendi.

Operasyon sonrası ölü ele geçirilen ve 1990 doğumlu Sivas nüfusuna kayıtlı Mahide Ataş adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı tespit edilen kadın teröristin, kan örneği ve DNA sonuçlarına göre, 1985 doğumlu Siirt nüfusuna kayıtlı Leyla Basut olduğu kesinleşti.

Basut'un babasının kızına ait fotoğrafı televizyonda gördükten sonra emniyete müracaat ettiği ve yapılan testlerden sonra teröristin kimliğinin kesinleştiği öğrenildi.

Diğer teröristin kimliği ise daha önce netleşmişti. Ankara Valiliği, Haymana yolundaki patlamanın ardından yapılan parmak izi çalışmalarında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE KIZILAY'I HEDEF SEÇMİŞLER

İki teröristin kimliği belirlenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğünün çalışmaları sonucu, Haymana'da saklandıkları çiftlik evine düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin kendilerine havaya uçurmasının ardından derinleştirilen soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı.

Ekipler, bir taraftan olayda ölen teröristlerin kimliklerinin tespiti için çalışırken, diğer taraftan da patlamanın gerçekleştirildiği arazide bulunan aracın motor şasi ve plaka numaralarından yola çıkarak, geçmiş döneme ait MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı.

Aracın geçtiği güzergah ve bulunduğu noktaları takip eden ekipler, teröristlerin, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay'da bombalı araçla saldırı planladığını ve bu doğrultuda olay tarihinden önce keşif yaptıklarını belirledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 2
  • vartolu 7 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme odun hic bitmiyor
    Cevapla
  • Ümit 7 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlar mısın? İnkâr edenler seni etkisiz hale getirmek veya öldürmek ya da yurdundan çıkarmak için tuzaklar kuruyorlardı; onlar tuzak kuruyorlardı Allah da bozuyordu. Tuzak bozma işini en iyi yapan Allah’tır. Enfâl : 30
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!