Sinsi plan: Cemil Bayık'la anlaştı!

Bağdat yönetiminin Musul operasyonu öncesi kirli bir planı daha ortaya çıktı. İbadi, desteklediği PKK’yı, Şii milis Haşdi Şabi maskesi altında Telafer’den Musul’a sokmak istiyor.

Sinsi plan: Cemil Bayık'la anlaştı!
Sinsi plan: Cemil Bayık'la anlaştı!
GİRİŞ 13.10.2016 07:51 GÜNCELLEME 13.10.2016 07:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yaklaşan Musul operasyonu öncesi planlarını bozduğu için Türkiye’nin Başika’daki varlığından rahatsız olmaya başlayan Bağdat yönetiminin, terör örgütü PKK’yı Şii milis gücü Haşdi Şabi adı altında Musul operasyonuna dâhil etmek istediği öğrenildi. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; PKK’ya bölgede sözde meşru bir zemin oluşturmak isteyen Irak, terör örgütünü DEAŞ’a karşı operasyonlarda kullanmak ve Musul çevresinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istiyor. Bu plan doğrultusunda Şii milis gücü Haşdi Şabi’yi devreye sokan İbadi hükümeti, milisler üzerinden PKK’ya silah ve para yardımı sağlarken, Musul operasyonuna da tek bir çatıda girmelerini istiyor.
 
PARA VERİLDİ
 
PKK’nın Haşdi Şabi’ye dâhil edilme planına göre KCK Eş Başkanı Cemil Bayık geçen Mayıs ayında tam dört defa Şii milislerin komutanlarıyla bir araya geldi. Bu görüşmelerin ardından PKK’nın sözde komutanlarından Sait Hasan, “Haşdi Şabi’ye çalıştıklarını, Kürt bölgesine değil Bağdat’a bağlı olduklarını ve Musul operasyonu için 2 bin militanın Şii milislere verileceğini” açıkladı. Öte yandan Ehbar El Iraq ajansına konuşan Şengal’deki PKK’lı Egid Kelari, Temmuz ayında, Musul operasyonu için hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı. Rudaw’ın haberine göre de o dönemde Bağdat hükümeti terör örgütüne para yardımı yapmaya başladı. BasNews’e konu hakkında bilgi veren bir kaynak, milisler PKK’ya Süleymaniye’den Şengal’a oluşturulan bir kanal üzerinden silah taşıyor.
 
IKBY KAYGILI
 
Kuzey Irak bölgesindeki yetkililere göre de bu tehlikeli planın hazırlıkları tamamlandı. Bağdat yönetimi Şengal’de silahlandırdığı PKK’yı Bağdat’ın çıkarları doğrultusunda Haşdi Şabi ile beraber Musul operasyonuna Telafer cephesinden dahil edecek.
 
İBADİ YALANA DOYMUYOR
 

Irak Başbakanı İbadi Ankara ziyareti sırasında Başika’da bir üs kurulması talebinde bulunduğunu Enformasyon Dairesinden yayımlandığı bir bildiri ile yalanladı. Bildiride, Ankara’dan böyle bir talepte bulunulmadığı iddia edildi. Oysa İbadi’nin Ankara’daki açıklamaları şöyle: “Türkiye’den güvenlik, istihbarat ve askeri alanlarda eğitim ve silah düzeyinde bu tür yardımların yapılmasını bekliyoruz”.
 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 19
  • Ofli 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir örgüt kurmalıdır.Bu örgüt milliyetçi insanlardan, ıraklı ve suriyeli türkmen ve araplardan ve emekli askerlerden oluşmalıdır.Türkiye içinde konuşlanmalı.PKK nın yaptıklarının aynını oda PKK ve pyd ye yapmalıdır. Kandil'de , telabyad'da kobani de bunların kontrol noktalarına saldırmalıdır. PKK nın yaptığı gibi bu örgütte onların kontrol ettiği yerlerde yola mayın döşemeli ve PKK pyd bağlantılı insanları kaçırmalı araç yakmalı yol kesmelidir. PKK nın yaptığı eylemlere misliyle karşılık vermelidir. Devletin uluslararası hukuk dolayısı ile yapamadıklarını bu örgüt yapmalı. Siyasi talebi ise yurdundan edilen Suriyeli ve ıraklı türkmen ve arapların hakları olmalıdır
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Istedikleri kadar plan yapsinlar. Planlarin en buyugunu yapan yüce ALLAH tir.
    Cevapla
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bize ki şu soysuz köpeklerin yerini tesbit edip temizleyemedik.
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Cemil Bayık içimizdeki hainlerle barışık. Bir kısım basın ve basın mensupları ile Hain vekillerdır.
    Cevapla
  • haka 7 yıl önce Şikayet Et
    plan abdnin ibadi sadece piyon.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki ABD hainleri unutmayalım.
    Cevapla
  • Saygın çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes musul a odaklanmış, Musul gösterip, halep, halep gösterip beşika , suriye gösterip ırak yapmak faydalı olur. Amerikanın bu bölge de iş yaptığı tek güç pkk dır. diğerleri zaten pkk dır bunu yıllara yayarak bakıldığında çok rahat görmek mümkündür. Türkiye de başarılı olan operasyonlar sonucu pkk orada başka isimlerle iş yapıyor. Pkk ermeni olarak düşünüülmesi ön planda olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...