'Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru'

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, Türk askerinin, Irak Başbakanı İbadi'nin talebi doğrultusunda Başika'da bulunduğunu belirtti.

GİRİŞ 13.10.2016 12:48 GÜNCELLEME 13.10.2016 14:25

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsünce düzenlenen "3. Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi"nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerinin, Musul'un özgürleştirilmesi için Kürtleri ve Sünni Arapları eğittiğini söyledi.

IRAK'IN TALEBİ İLE ORADALAR

Şu anda Başika Kampı'nda konuşlanan Türk kuvvetlerinin, Irak hükümetinin talebi doğrultusunda orada bulunduğunu vurgulayan Haşimi, "Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Aralık 2014'te Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette, ülkesinin bölgedeki hassas konumunu da göz önünde bulundurarak, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan Türkiye'nin askeri, lojistik, istihbarat, emniyet ve insani yardımlar alanında destek sağlamasını özel olarak talep etmişti." diye konuştu.

TÜRKİYE SÖMÜRGECİ DEĞİL

"Türkiye'nin Irak ile ilgili gizli ajandaları yoktur ve sömürgeci bir devlet değildir." ifadesini kullanan Haşimi, "Irak topraklarını işgal etmesi veya bir kısmını topraklarına katması gibi bir niyeti de yoktur. Bu tür söylemlerin aslı astarı yoktur. Türk güçleri, İbadi'nin talebi doğrultusunda Başika'dadır. Bu nedenle Türk kuvvetlerinin Başika'daki varlığı meşru sınırlar içerisindedir." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor