Başkan Topbaş'tan 'Tatlıcı Ali' talimatı

Fatih Balat sahilde 15 Temmuz gazisi seyyar satıcı Tatlıcı Ali'nin zabıtalar tarafından sopalarla dövülmesinin ardından İBB harekete geçti.

GİRİŞ 14.10.2016 21:26 GÜNCELLEME 15.10.2016 00:07
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Fatih Balat sahilde zabıta olduğu öne sürülen sivil giyimli kişiler ve bir seyyar satıcı arasında kavga çıktı.

Seyyar tezgahını almak isteyenlere bıçak savuran satıcıya biber gazı sıkıldı. Daha sonra ellerinde sopalarla satıcının üzerine gelen sivil giyimli kişiler satıcıya vurmaya başladı. Satıcı yere düşerken bazı kişiler sopalarla , bazıları da yerde yatan seyyar satıcıyı kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla çekilen olayın görüntüleri sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konu oldu.

KADİR TOPBAŞ'TAN TALİMAT!

Fatih Balat sahilde yaşanan zabıta- seyyar satıcı kavgası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı.

Olayla ilgili olarak görevliler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Yapılan yazılı açıklama şöyle; "Fatih'teki seyyar satıcı olayında uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma açıldı. Fatih İlçesi Balat Mevkii Fener Sahili civarında 12.10.2016 tarihinde yaşanan ve tarafımıza aktarılan şikayet konusu incelenmiş olup, bu uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma açılmıştır. Bununla birlikte ilgili vatandaşımız ile hızlı bir şekilde iletişime geçilmiştir ve ortaya çıkan zararın giderilmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuyu tarafımıza ileten ve takipçisi olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

Kadir Topbaş, seyyar satıcı Ali Kıtmir ile telefonla görüşerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu
 

YORUMLAR 191
  • abdullah 23 7 yıl önce Şikayet Et
    Olayı tam olarak bilmediğimiz için yorum yapmak uygun değil.Yalnız o kişi görevini yapanlara bıçak çekti ise bunu hak etmiş demektir.Eğer kendi bir gazi ise gidip bunu yetkili kişiler ile görüşebilir.Görevini yapan memurlar hakkında işlem yapılmasını doğru bulmuyorum.seyyar yasak sa memur buna izin veremez.Balıkçıları denetlemeye giden Su ürünleri mühendisi komadaydı ne oldu bilmiyorum.Devlet memuruna sahip çıkacak,görevini kötüye kullananlar hakkında işlem yapsın.
    Cevapla
  • vatan61 7 yıl önce Şikayet Et
    ZABITA FATİHTE AKŞAMA KADAR DİLENENLERE TURİSTE XORLA KAZK SATAN SATICILARA BİŞEY DEMİYOR bula bula gariban tatlıcıyı mı buldu adam olsun lar kimseye müsamaha göstermesinlerr anlarım ama sende hergün zabıtayı izle bu kadar boş insanların rüşvetci menfaatci insanların olduüğu başka meslek gurubu bulamazsın
    Cevapla
  • zabıTAtlı 7 yıl önce Şikayet Et
    zabıtanın seyyardan çok kasaplarla uğraşması gerek.
    Cevapla
  • seçkin 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir şey görmedim sen bıçak salla karşı çık ondan sonra zabıta polis işini yapasın herkese soruyorum işini ondan sonrada hakkında soruşturma açılacak ama görmedim dersen bir şey yok sonra kimse işini yapar mı merak ediyorum
    Cevapla
  • ademoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar sivil gelmişler bi de bıçak sallayana sopayla saldırmak böyle bir yasal belediye olur mu kayıtlarını tutup hemen polisi aramaları gerekiyordu. ama her nedense kendi işlerini kendileri görmeye kalkmışlar.. bana mafyayı hatırlattı bence bu durumun tertemiz açığa çıkarılması gerekiyor. o zabıtaların bir bir detaylı bir şekilde ne oldukları gerçekte dertlerinin ne olduğu açıklanmalı yoksa yine vahşi emperyalist sol gazetelerinden mi öğrenmeye çalışacağız gerçekleri.. Allahım sen bize acı
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    zabıtanın işi adam dövmekmi? naapsın varı yoğu ararbası. senin gibi tuzu kuru değil demkki
    Cevapla
  • tatlıcı suçlu. 7 yıl önce Şikayet Et
    Sırası geldi mi ecdadı yere göğe sığdıramıyorsunuz.. açın da devlet i ali de vergi vermemek nasıl bir suçmuş okuyun?? Hem vergi vermeyeceksin hem de dayılanıp adamların üstüne yürüyeceksin sonra zabıtaya suçlu diceksin.. tamam yiğidim iyi adamsın ama bu kurallara uymayacağın anlamına gelmez. Burası güney amerika değil. Türkiye. Kanunlar geçerli.
    Cevapla
  • mrt 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hangi kanundan bahsediyorsun sen güçlü olan tarafa işleyen kanunsa tamam lakin mazlumun yanında duran kanun var mı tuzu kuru atıp durma şurda
    Cevapla
  • ademoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi ama polis var zabıtanın adam dövmek gibi bir hakkı var mı madem bu hak ihlallerini önemsiyorsun o zaman ana yolların, bulvarların üzerinden kendine park yeri ayıran büyük işletme sahiplerini de sopaylan dövsünler .. aslında sadece kul hakkı yemesinler yedirmesinler diyeceğim.
    Cevapla
  • TURAB 7 yıl önce Şikayet Et
    Az para kazanacak iş yapmak suç mu? Diyelim ki; bu kişi maliyeye kaydoldu. Kazandığı para muhasebeciye bile yetmez. Kaldı ki; vergi ödesin. Ne yapacak bunun gibiler? Devlet fakiri gözetmek zorundadır. Sınırlı bir alanda, sabit, mantıklı, cüz'i bir vergi alarak bunun gibi fakirlere çalışma izni verilmelidir. Kanunlar mantıklı olmalıdır. Hele vergi sistemi sil baştan yazılmalıdır. Fakirin vergi borcu varken, zenginin kdv alacağı olan sistem, adil sistem değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Ağrı, Hakkari...
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı