Irak'tan Türkiye açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

Irak'tan Türkiye açıklaması
Irak'tan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 18.10.2016 19:56 GÜNCELLEME 18.10.2016 20:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, ancak iki ülke halkları arasındaki ilişkileri takdir ettiklerini söyledi.

Caferi, AB-Irak İşbirliği Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere değindi. Türkiye ile komşuluk ilişkileri ve ortak çıkarları bulunduğunu ifade eden Caferi, iki ülkenin nehirleri paylaştığını ve 18 milyar dolarlık bir ticarete sahip olduklarını belirtti.

Darbe girişiminde Türkiye'yi ve demokrasiyi desteklediklerini kaydeden Caferi, "Ancak Türkiye'nin karşılığının, beklediğimiz gibi olmaması karşısında şaşkınlığa düştük. Türkler Başika'da bulunuyor. BM'de ve Arap Birliği'nde yaptığım konuşmalarda söyledim. Bu kabul edebileceğimiz bir şey değil. İç işlerimize karışılmasını şiddette reddediyoruz. Türk hükümeti, bizim devletler arası ilişkilerin eyaletler veya valiler arasında değil, devletler arasında olduğunu bilmeli." ifadelerini kullandı.

Halklar arasındaki ilişkilerin en önemli unsur olduğunu söyleyen Caferi, "Irak halkı ve Türk halkı arasındaki ilişkileri takdir ediyoruz. Bence, üstün gelecek olan da budur." dedi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    velev ki çıkmıyoruz ne yapacaksın?
    Cevapla
  • Barış 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize göre mümkün ..
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu köpekleri fazla konuşturmayalım. Ben neyim varsa vermeye hazırım. Milli seferberlik yapalım MUSUL VE KERKÜK ü alalım .
    Cevapla
  • T. f 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin kölesi sadr grubu pkk ve diger Şii gruplar Ortadoğu'daki yeni çatışma ortamı için abd tarafından hazırlanıyor. Şii Bağdat yönetimi Musulun merkezine tek gircekmiş buna asla izin verilmemeli.Orda yaşayan Sünni ve Türkmen kardeşlerimizi şehit edip bölgeye yerleşecekler.orda olan biri olarak merkezi Şii yönetimin oralarda Sünni kardeşlerimize yaptığı zulümlerin izleri hâlâ geçmemiş.ordaki ateşi türkiyeye taşıyanlar pkk bitme noktasinda ya şimdi Şiiler bu ülkeye maşa olarak kullanılacak.
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    misaki milli sınırlarımız vakti geldi kerkükte musulda zoruna giden buyursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü