Mehmet Ağar, komisyonda konuştu

Eski bakan Mehmet Ağar, Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı olduğunu vurgulayarak, "Genelde de bu bağlantıların arkalarında yabancı istihbarat servisleri var" dedi.

GİRİŞ 20.10.2016 13:07 GÜNCELLEME 20.10.2016 18:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ağar, FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi ve milletvekilerinin sorularını cevapladı. Ağar, 15 Temmuz'da her vatandaş gibi izlediklerini belirterek, meşruiyetin yanında olduğu mesajını verdiğini söyledi.

Organize olmuş gizli bir örgütün varlığının altını çizen Ağar, "Bütün örgütlerde klasik bazı yapılanmalar var, kod adı kullanan, yeni gelişen elektronik sistemlerden istifade eden haberleşme sistemlerini ortaya koymak gibi başka bugüne kadar gizli örgütte bugüne kadar rastlanmadı. 

Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı var. Genelde de bu bağlantıların arkasında yabancı istihbarat servisleri var" ifadesini kullandı. Her örgütün içinde üç kademe olduğunu kaydeden Ağar, bunların yönetici, militan ve sempatizanlar olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Mücadele yürütülürken, temel amaç bu örgütün sıfıra indirgenmesi, bir daha gelişemeyecek biçimde tedbirlerin geliştirilmesidir. Sempatizan kesimine ıslah olma, geriye dönme fırsatını vermektir. Eğer onlarla ilgili yapılan tüm soruşturmalarda yanlışlık olursa bunları militanlaştırırsınız. Doğru bir şey değildir. Ortaya çıkan tablo şaşırtıcı ve dehşet vericidir. Bir devletin temeli adalet, güvenlik, savunmadır. Devletin fonksiyonlarını icra eden bu kurumların tamamında çöküntü ortaya çıkmıştır. Bu çöküntülerin onarılması gerekmektedir. Onaracak olan siyasi kadrolardır."

Müşterek iradenin olayı çözmesinin gerektiğini vurgulayan Ağar, "Devletin ve milletin geleceği bakımından, insanların daha iyi, huzurlu yaşaması bakımından itirafçıyım yerine millete hizmet şeklinde takdim edilmelidir ve yardımı olan insanları deşifre etmeksizin, kamuoyu nezdinde başka duruma düşürmeden bunların hassa bir cerrah dikkatiyle mutlaka yapılması gelen işlerdir" şeklinde konuştu.

'SOL ÖRGÜTLERİN ARKASINDA BATI VARMIŞ'

Emniyette şube müdürü olarak göreve başladığını ve o dönemde sol örgütlerin arkasında hep Rus gizli servislerinin olduğunu zannettiğini ve ona göre şartlandıklarını belirten Ağar, "Emniyet Genel Müdürü olunca anladım ki Batı servisleri var. Hiçbirinin arkasında Rus servisi yok. Ruslar, garip TKP'yi bir tek desteklemişlerdi. Sovyetlerde rejim çökünce TKP de ortadan kalktı. Hayatında eline bıçak almamış, düzgün fikir adamlarıydı, kabul etmek lazım hepsini. Hiçbir şiddet eylemi olmayan insanlardı." ifadesini kullandı. 

"MAĞDURİYET OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar: "Bu tür olaylarda (FETÖ soruşturması), geniş kapsamlı soruşturmalarda mağduriyet olmaması mümkün değildir. Ama burada düşük bir yüzde vardır. Bunu topyekun bir mağduriyet olarak takdim etmek örgütün içinde avantaj sağlar."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlışları bizi enterese etmez.pkk yı kendi döneminde çukurlara gömdümü.helaaal.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    susurluk komisyonunda ifade verirken binadan tuglayı çekersem bina yıkılır demiştin sana ve samimiyetine inanmıyorum çok şey biliyorsun saklıyorsun
    Cevapla
  • hakkı m. 7 yıl önce Şikayet Et
    hak % ile ölçülür mü ? ya vardır veya yoktur.
    Cevapla
  • Kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam vatandaşlık tan çıkartılıp acilen dünyanın ücra bir köşesine 5 kuruş suz gönderilmeli. Kendisi de çok derin ilişkileri olan karmakarışık kirli bir adamdır.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    O istihbarat servilseri kullanan yöneten kim? söylim için kökü şeytani ingiliz derin devleti, ne zamanki dünya ingilzi derin devletine yoğunlaşır deşifre eder işte ozaman dünyadan fitne kalkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!