Deniz Feneri'ne kurulan FETÖ kumpası belgelendi

Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği'ne kurulan kumpas, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Paralel Devlet Yapılanması İddianamesinde resmen belgelendi.

Deniz Feneri'ne kurulan FETÖ kumpası belgelendi
Deniz Feneri'ne kurulan FETÖ kumpası belgelendi
GİRİŞ 24.10.2016 09:03 GÜNCELLEME 24.10.2016 09:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün, Paralel Yapı'ya ait 'Kimse Yok Mu Derneği'nin önünü açmak ve Kimse Yok Mu Derneği'ni rakipsiz hale getirmek için' kurduğu kumpas planı, Paralel Devlet Yapılanması İddianamesine yansıyan işbirlikçi itirafları ile belgelendi.

İddianamede FETÖ'nün bunu kendisine ait 'Kimse Yok Mu Derneğini Türkiye ve dünyada muhafazakar ve Anadolu insanının dünyaya açılan tek yardım kapısı yapmak için planladığı' tespiti açıkça yer buldu.

Örgütün bu amaçla, Deniz Feneri Derneği'nin içine yerleştirdiği ajan ve işbirlikçilerle birlikte bir Alman istihbarat görevlisiyle de işbirliğine gittiği ortaya çıktı.

FETÖ, DENİZ FENERİ'Nİ BÖYLE BİTİRDİ: D FNR OK.

FETÖ'nün Deniz Feneri Derneği'ni bitirme planında başarılı olduğu da resmen kayıtlara geçti. Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi'nde kayıtlara geçen 'D fnr ok' tabiri ile Deniz Feneri ile ilgili yapılan çalışmanın bitirildiği ve olumlu sonuç aldığı anlaşıldı.

DENİZ FENERİ'NE KUMPAS ALMAN İSTİHBARATI İLE BAŞLADI

FETÖ'nün, Deniz Feneri’ni bitirmek için Alman İstihbaratı BND ile de işbirliğine gittiği anlaşıldı. Planı uygulamaya koyan Paralel örgüt, emniyet ve Alman istihbaratı işbirliğiyle operasyon üstüne operasyon yaparak algı yönetimini sürdürdü. 

İddi­anamede yer alan bilgilere göre derneğin 'mali yapısındaki aksaklıklar'dan faydalanan PDY üyeleri, irtibata geçtikleri Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr ile paylaşım sağladı. İşbirlikçilerle Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr Münih’te buluştu. İşbirlikçilerden olan o dönemin em­niyet istihbarat görevlisi Osman Bey'in dekontlarla ilgili birer kopyayı Alman İstihbaratı Gö­revlisi Ger Zubr'a verdiği ortaya çıktı.

2008 yılında Almanya merkezli olarak Deniz Feneri e.V. Derneği ile başlayan ve Mayıs 2015’te davanın Türkiye ayağındaki sanıkların beraatıyla sonuçlanan Deniz Fene­ri davasının Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) kumpası olduğunu PYD iddianamesindeki satırlar açık bir şekilde ortaya koydu.

İşte iddianamedeki o ifadeler:

"Cemaatin geçmiş dönemde yapılan Deniz Feneri operasyonu ile ilgili olarak tutmuş olduğu bu notta AGD ( Anadolu Gençlik Derneği), MGV( Milli Gençlik Vakfı) ve MG( Milli Görüş) kökenli guruplar içerisindeki cemaatin İstihbarat faaliyeti için yerleştirdiği Hasan S. Muhammed Emin S., Fatih H. elemanlarıdır. İstanbul’da Deniz Feneri'ne yönelik yapılacak çalışma ile ilgili mali yapıdaki aksaklıklardan faydalanılabilir.

Aynı zamanda Deniz Feneri'ne Almanya’da yapılan operasyon ile ilgili daha öncede paylaşım sağlanılan Ger zubr( Alman İstihbaratı Görevlisi) isimli şahısla çalışılabileceğini ve çalışmanın da Münih'te görüşüldüğünü Osman Bey kod ya da gerçek isimli Türkiye İstihbaratında çalışan şahısın Ger Zubr’a dekont sureti verdiği, Ger Zubr ile konumu gereği irtibatta olması gereken kişilerin Erol Demirhan ya da Muharrem Durmaz olması gerektiği bu konuda da takdirin bu notun ulaşacağı kişiler olduğu anlaşılmaktadır.

Bu noktada cemaatin yukarıda bahsettiğimiz hususlarla ilgili olarak hem Deniz Feneri hem de İHH ile ilgili çalışma yapıp Kimse Yok Mu Derneğinin önünün açılması ile ilgili planlı bir çalışma içerisinde girdiği anlaşılmaktadır."

KİMSE YOK MU DEDİLER YARDIMLAŞMAYI BİTİRDİLER!

Tür­ki­ye­’de ve dün­ya­da yüz bin­ler­ce in­sa­na yar­dım gö­tü­ren Deniz Feneri Derneği, FETÖ'nün kumpası sonrasında fi­nans kay­nak­la­rı­nın bü­yük kıs­mı­nı kay­bet­ti. Bu sayede önü açılan Kimse Yok Mu Derneği ise Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik son terör ve örgütlü suçlar soruşturması kapsamında kapatıldı.

İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’nın ha­zır­la­dı­ğı PDY (Paralel Devlet Yapılanması) id­di­ana­me­sin­de yer alan illegal faaliyetlerinde Kimse Yok Mu Derneği'nin akıl almaz plan ve amaçları sadece bununla da sınırlı kalmadı... FETÖ'nün İHH'ya kurduğu kumpas da bir sonraki haberimizde olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • kral 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim madem aksaklık var niye tedbir almayıp neden bu hainlerin eline koz veriyosun
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin mahkeme almanyada. Almanyada bu işten payına düşeni mutlaka alacaktır. Millet düşmanlarını bilsin artık. Almayın bu adamların ürünlerini, arabalarini beyaz esyalarini almayin artik.
    Cevapla
  • Yaşar Kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu operasyonun medya ayağına hiç girilmemiş.Aydın Doğan gazete ve televizyonları ile bu operasyona destek vermişti.Almanyadaki deniz feneri haberi verilirken Türkiyedeki deniz fenerine ait görüntüler verilerek ikisi de aynı imajı verilerek bu teşkilata yapılan bağışların asgari düzeye inmesi sağlanarak Deniz fenerinden yardım alan binlerce kişinin mağdur olamasına sebeb olunmuştu.
    Cevapla
  • TR2023 7 yıl önce Şikayet Et
    biz zaten her zaman deniz fenerin yaninda olduk.. kimse yokmu'ya icim hic isinamadi.. ALLAH insanlara bu yönde feraset veriyor.. ancak ici fesat dolu olanlarin ayagi kayar bu yönde..
    Cevapla
  • TR2023 7 yıl önce Şikayet Et
    deniz fenerine yapilan zulüm ilk basta yetimlere ve mazlumlara yapilmis bir zulümdür.. sonrada yardimda bulunanlara yapilan en büyük kötülükdür.. bizleri hayirli isler yapmaktan mahrum biraktilar.. velhasil bu olaya neresinden bakarsan bak.. yapilan kötülügün haddi hesabi yokk.. mahserde bunun hesabini nasil verebilecek bu fetöcüler ve elinde dosya ile ahkam kesen kasetdaroglu? cehennmdeki cezalarini hayal bile edemiyorum.. o kadar cok agir olacagi kesin.. cehennem lüzumsuz degil bu fetöcüler icin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!