AP'den küstah açıklama: Kırmızı çizgi aşıldı!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyonla ilgili Türk hükümetini suçladı.

AP'den küstah açıklama: Kırmızı çizgi aşıldı!
AP'den küstah açıklama: Kırmızı çizgi aşıldı!
GİRİŞ 31.10.2016 16:37 GÜNCELLEME 31.10.2016 16:37

Cumhuriyet gazetesine "PKK ve FETÖ'ye üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçu nedeniyle yapılan operasyona Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan haddini aşan bir tepki geldi. Schulz Türk hükümetine 'ayrıştırma' suçlamasında bulunarak, " Cumhuriyet gazetesi'ne yapılan operasyonla bir kırmızı çizgi daha aşıldı" dedi.

Schulz Twitter hesabından şunları söyledi:

KIRMIZI  ÇİZGİ AŞILDI

"Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltına alınması Türkiye’de ifade özgürlüğünün dair bir kırmızı çizginin daha aşılmasıdır. Cumhuriyet, herhangi bir bağımsız gazete değildir: Ülkedeki en eski laik gazetedir ve Cumhuriyet'in bir kurumudur.

SİYASİ KAYGILARLA YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR

Darbe girişimin ardından demokrasiyi savunan Türkiye vatandaşlarının cesaretine dair AB’nin takdirini daha önce de belirttim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenliği sağlama gerekçeleriyle değil siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.

TÜRK HÜKÜMETİ AYRIŞTIRMA PEŞİNDE

İdam cezası tartışması, seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması, üniversite rektörlerinin atanması gösteriyor ki Türk hükümeti birlik değil ayrıştırma peşinde"

YORUMLAR 327
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    durun, reis daha çok kırmızınızı aşacak
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, laflarına hiç aldırma ve cevap bile verme !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Call of Duty'de skandal! Tepki çeken sahne! Özür dileyip duyurdu: Oyundan kaldıracağız
Tel Aviv’in Kızıldeniz satrancı çöktü! Somali tuzağı böyle ifşa etti: Nedenini biliyoruz!