Türkiye'den Zekeriya Öz hamlesi

Gürcistan’a kaçan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün adresinin Almanya’da bulunduğu tespit edilince iadesi için harekete geçildi.

Türkiye'den Zekeriya Öz hamlesi
Türkiye'den Zekeriya Öz hamlesi
GİRİŞ 09.11.2016 06:10 GÜNCELLEME 09.11.2016 11:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan kısa süre önce Gürcistan’a kaçan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün Almanya’da bulunduğu tespit edilince iadesi için harekete geçildi. Terörist listesinde bulunan Öz’ün kaldığı evin numarasına kadar ulaşan Türkiye, iade dosyasını Almanya’ya gönderdi. Yurtdışına kaçan FETÖ’cülerin, ByLock ve Eagle’ın deşifre olmasının ardından PGP kullanmaya başladıkları da belirlendi.

TÜRKİYE’nin başına 300 bin lira ödül koyarak en çok aranan teröristler listesinin gri kategorisine koyduğu firari savcı Zekeriya Öz’ün izine Almanya’da ulaşıldı. 

FAALİYET YÜRÜTÜYOR

FETÖ’nün kumpas davalarının bir numaralı şüphelisi olan Zekeriya Öz’ün izini süren Türkiye, eski savcının Gürcistan üzerinden Almanya’ya geçtiğini, burada FETÖ ile bağlantısının devam ettiğini belirledi. Türkiye, hazırladığı iade dosyasını Almanya’ya gönderdi. Öz’ün, Stuttgart Feuerbach’ta Mehmet T., Almanya Wallstrasse 148 Offenbach’ta bulunan Samanyolu TV binası ile Mahmut Ç.’nin Waldstrasse 184 Offenbach adresindeki evinde kaldığı bilgisi de dosyada yer aldı. Öz’ün örgüt adına faaliyetler yürüttüğü, örgütün yurtdışına kaçan üyeleriyle bağlantı kurarak toplantılar yaptığı da dosyaya konuldu.

YENİDEN YAPILANIYORLARMIŞ

İstihbarat birimleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kilit isimlerin kaçtığı Avrupa ülkelerinde FETÖ’nün yeniden yapılanmaya gittiği bilgisine de ulaştı. FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleştikleri ByLock ve Eagle’ın deşifre olmasından sonra yeni bir çalışma içine girdikleri belirlendi. Yurtdışına kaçan FETÖ üyelerinin artık kendi aralarında haberleşmek için PGP (pretty good privacy) kullanmaya başladıkları, buradan haberleşerek organize olmaya çalıştıkları ileri sürüldü.

Hürriyet

YORUMLAR 10
  • 42konya 7 yıl önce Şikayet Et
    dün savcı bugün terörist vatana ihanetin bedeli batıya kaçarak ödüllendiriyorlar...
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Çavlaki yeniden kurulmalı haşhaşi avcıları Çavlaki örgütümüzyeniden kurulmalı
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin çok acil bir istihbaratçı ordusuna ihtiyacı var. Avrupadan ve amerikadan keramet beklemek yerine istihbarat birimleri teröre destek veren ülkelere operasyon düzenlemelidir. Tutuklanma tehlikesine karşı ağızlarında siyanür hapı taşıyacak insanlar lazım.
    Cevapla
  • Alikin 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya ülkemizdeki bütün hainlere sığınma talebi hakkı veriyor adres belli ise devlet kursun üç beş yüz kişilik kırmızı pasaportlu bir ekip maaşınıda fetöden ele geçirilen paralarla en üst limitten versin bu hainleri nerede bulurlarsa paketlesinler
    Cevapla
  • Mahmut Ekin 7 yıl önce Şikayet Et
    PGP de polislerce kiriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!